Press "Enter" to skip to content

Daarom mag ik onze trouwdag gerust vergeten

Deze zomer trouwen Eleanor en ik met elkaar. Het wordt een mooi moment op een mooie plek. Daar gaan we tenminste van uit anders kun je het niet zo goed niet doen. Maar ik denk niet dat we onze huwelijksjubileums gaan vieren.

Je verjaardag vier je omdat het het je geboortedag is. Wij gaan trouwen omdat we willen vieren dat we van elkaar houden. En ik vind het een beetje suf om te vieren dat we zoveel jaar geleden hebben gevierd dat we van elkaar houden.

Ik vind dat je elke dag moet vieren dat je van elkaar houdt. Op 2 juli pakken we dat alleen wat grootser aan. Met een ambtenaar, een fotograaf en een vuurtoren. Andere dagen doe je dat anders. Door even te denken wat je lief vindt aan de ander. Door elkaar veelbetekenend aan te kijken. Of door die 4 woorden te zeggen.

Wij vieren 8 januari. Dat is de dag dat wij elkaar voor het eerst hebben gezoend. Ook een bijzondere dag voor de Martinitoren, want die heeft 9 jaar geleden – in al die eeuwen dat hij aan de Grote Markt staat – nog nooit zoiets moois gezien: het begin van een prachtig leven samen.

Ik heb in 3 alinea’s de perfecte reden bedacht om mijn trouwdag – jaar na jaar – te vergeten. Ik ben geniaal, dank u wel.

8 Comments

 1. David David 23 januari 2010

  Jij hebt een paranormaal lijntje met Mach liggen?

  • Bjorn Bjorn 23 januari 2010

   Nee, gespiekt en geïnspireerd geraakt

 2. David David 23 januari 2010

  Mack, ik bedoel Mack.

 3. mack mack 23 januari 2010

  Wij deden het ook op een schitterende locatie. Het gemeentehuis van Epe, gratis op donderdagochtend. Of dinsdag weet ik veel.

  • Bjorn Bjorn 23 januari 2010

   Fijn stukje architectuur!

 4. mack mack 23 januari 2010

  Jij kunt het trouwens mooi vertellen over liefde vieren, maar Eleanor heeft jouw gewoon uit de goot gered!

 5. mack mack 23 januari 2010

  jouw. Ja. nee. Herstel dat even, wil je?

 6. David David 24 januari 2010

  Epe, daar ging mijn eerste ouderloze vakantie heen.
  Ik ben nog nooit zes dagen lang zo katsbezopen geweest.

Geef een reactie