Soms ben ik rigoreus. Dan ruim ik bijvoorbeeld een hele avond op. Gevolg; nette kamer, volle kliko.

Vorige week was ik dat ook. Ik haalde alle apps van sociale media van mijn iPhone. Twitter, Facebook, Linkedin, Hyves. De hele reut. Dat beviel enorm.

Ik had mezelf betrapt. Op ieder stil moment pak ik de telefoon om te kijken of iemand weer iets nieuws heeft geplaatst. 99 van de 100 keer is dat zo. Ik volg meer dan 200 mensen. En daarvan staat er altijd wel iemand bij de Chinees. Of heeft er iemand net een enorme drol doorgespoeld. En heeft er altijd wel iemand behoefte om T-mobile aan de schandpaal te nagelen.

Het lijkt nu misschien of ik afgeef op Twitter. Dat is niet de bedoeling. Twitter heeft mij veel gegeven. Leuk werk. Nieuwe contacten. Voorspoed in mijn carrière toen dat nodig was. Maar ik was de laatste tijd er een beetje te veel mee bezig. Wachtend op het schoolplein. Op het toilet (wat je daar ook maar doet). Aan het begin van een pauze.

Ik werd er niet gelukkig van. En nu ik geen sociale apps meer op de telefoon heb, mis ik het niet. Ik heb blijkbaar andere dingen te doen is minstens zo verheffend zijn als het volgen van meer dan een gros mensen. Twitter zit er nu wel weer op. Maar dat komt omdat de laptop stuk is en ik toch wel een beetje wil twitteren.  Ik kan we goed inhouden. Er is blijkbaar een knopje omgegaan.

En nog steeds volgen er elke week meer mensen mij. Vast om mijn zwijgende wijsheden.