Press "Enter" to skip to content

Zonder de Eeldersingel was ik er nooit geweest

De Eeldersingel in Groningen is voor de meeste mensen gewoon een straat. Ergens – grofweg –  tussen het centraal station en de MediaMarkt. Maar laatst op de fiets naar het werk besefte ik me, dat ik zonder die straat er misschien wel nooit was geweest.

Stel je eens voor dat het ergens halverwege of eind jaren zestig is. De Beatles brengen nog ieder jaar een plaat uit. Hangjeugd waren nog brommernozems. En lid zijn van een wandelvereniging is nog de gewoonste zaak van de wereld.

In die tijd kregen mijn ouders verkering. Eerlijk gezegd is dat de afgelopen eeuwen niet veranderd. Jongen vindt meisje leuk. Meisje vindt jongen ook leuk. En die willen dan het liefste de hele tijd bij elkaar zijn. Bij mijn ouders was dat niet anders.

Mijn vader werkte destijds bij een bloemist aan de Eeldersingel. Het toeval wilde dat dat voor mijn moeder op de weg naar huis lag. Dus zonder heel veel later thuis te komen kon ze voorbij de bloemenwinkel rijden om een glimp van haar verkering op te vangen. Het verhaal gaat dat ze tientallen kilometers over de Eeldersingel heeft gefietst. Ze moet heel vaak bij hem voor deur zijn gekomen, want die straat is maar 200 meter lang.

Ik heb geen idee hoe vaak ze elkaar door de winkelruit hebben gespot. Maar dat moet vaak zijn geweest. Want van het een kwam het ander en in november zijn ze 43 jaar gelukkig getrouwd.

De laatste tijd ga ik wat vaker op de fiets naar het werk. De Eeldersingel ligt ook op mijn weg naar huis. Hoewel de bloemist zich nu bloemstylist noemt, moet ik vaak denken aan dit verhaal. En da’s altijd een mooi eind van de dag 🙂

4 Comments

 1. Kwebbel Kwebbel 7 september 2013

  Leuk verhaal Bjorn. Jij fietst dus met een glimlach op je gezicht door de Eeldersingel neem ik aan 🙂

 2. Bjorn Bjorn Post author | 8 september 2013

  @Kwebbel, zeker! 🙂

 3. Mack Mack 11 september 2013

  Mooie overweging, en waar waarschijnlijk. Je kunt het nog navragen.

 4. Bjorn Bjorn Post author | 14 september 2013

  Tnx, Mack 🙂

Geef een reactie