Press "Enter" to skip to content

Zielig tekeningetje

Eleanor ging gisteravond zwemmen met een buurvrouw. Daar is niets schokkends aan. Duizenden vrouwen trekken baantjes in zwembaden in Nederland. Het schijnt zelfs veel voor te komen in ons omringende landen. Marit dacht daar anders over.

Ze wilde mee. Ze had ook een waterdichte redenering. Ze had vandaag een margedag en ze mocht dus opblijven. Dus dan kon ze ook wel mee. Een klein meidendrama ontvouwde zich voor onze ogen. Ik zal jullie de details besparen.

Het eindigde als volgt: ik pluk Marit van Eleanor af. Eleanor loopt naar buiten. En Marit zet de tweede akte van haar stukje in. Ik besluit om er geen aandacht aan te schenken. En  ik help Elke met het uitknippen van getekende brilletjes die ze voor haar knuffelhonden heeft gemaakt.

Na een minuut of tien bij de voordeur te hebben gehangen komt Marit de woonkamer in. Ze kijkt om zich heen en pakt een groen vouwblaadje. Ze gaat tekenen en even later vraagt ze of ze op de laptop mag. Tevreden over de adequate manier waarop ik dit heb aangepakt, ga ik wat opruimen. Stimpeltje ziet weer scherp en heeft  een rommelige keuken opgemerkt.

’s Avonds voor dat we naar bed gaan, ruim ik de keukentafel op. Ik vind Marits tekening. Ik schiet in de lach. Ik zie een huilend meisje (met vlechten) zitten bij een gigantische deur. In de verte loopt een poppetje met een zwemtas weg.

Als ik van Marit nog een pappa’s-meisje wil maken, dan moet ik opschieten.

2 Comments

  1. Johan Johan 15 maart 2012

    Geweldig verhaal, Bjorn. Ik zou de tekening goed bewaren.

    • Bjorn Bjorn Post author | 16 maart 2012

      Oeps! Ff zoeken

Geef een reactie