Press "Enter" to skip to content

Wellnessdagje thuis

Eleanor had een geweldig idee. Een wellnessdagje op de allerlaatste vakantiedag. De laatste week waren steeds meer toe aan school. En het leek haar een goed idee om de meiden met een goed gevoel het schooljaar te beginnen.

Dus doopten we ons huis om tot een beautyfarm en begonnen we de dag met een meditatie. Dat is nog best lastig vol te houden als je negen en bijna acht bent. Na 2 minuten had Elke al een meditatielighouding uitgevonden. En Marit moest grinniken omdat ze als eerste weer haar ogen open had.

Het YouTubefilmpje dat ons begeleidde hebben we wel helemaal afgespeeld. We werden daarin eerst een vogel, daarna een dolfijn en een wolk. Het hielp ons om met de meiden te praten over denken dat je iets niet kunt en dat je het daardoor daadwerkelijk niet kunt. Ironisch genoeg kwam dat er later weer mooi uit bij Marit.

We waren begonnen met yoga en Marit vond het wel moeilijk om bepaalde oefeningen te doen. Ze riep lachend uit dat ze een stijf plankje was. Tijdens het hele yogagebeuren bleef ze zichzelf consequent – lachend – “stijfplankje” noemen. Ook toen we er met haar over praatten, bleef ze in haar rol.

Wat dat betreft lijken we op elkaar. Als we merken dat we iets niet of niet zo goed kunnen dan slaan we dat op in ons brein. En – zo gaat het bij mij tenminste – is het een reden om iets niet meer te doen of te hoeven doen. Ik laat dat ook blijken aan mijn omgeving. Met als resultaat dat ik het dus ook daadwerkelijk niet leer. En als ik er eens niet onderuit kom, ik er ook weinig van bak.

Gelukkig bleef Marit wel lekker yoga-en met haar zus. Ze had gewoon veel lol. Ik vraag me af hoe we haar echt kunnen bereiken met deze boodschap. Veel van de wijsheden van mijn ouders ben ik pas op latere leeftijd gaan inzien en begrijpen. Misschien moet ik daar aan denken als ik Marit al onze tips en adviezen – schijnbaar – aan haar laars zie lappen. Maar – als ze ook hiermee op mij lijkt – gaat er meer in haar hoofdje om dan ze laat blijken.

Be First to Comment

Geef een reactie