Press "Enter" to skip to content

Wéér niks gewonnen

Voor oudjaarsavond had ik een staatslot gekocht. Ik wist het zeker: we zouden flink geld gaan winnen. Kom maar op met die 30 miljoen!

Ik had het me zo realistisch voorgesteld. Kijken naar de TV. Kijken naar het lot. Nog even controleren. Nog laatste keer controleren. En… ja hoor! KatchING. Bjorn had de Staatsloterij gewonnen.

Echter. Toen ik het sigarenwinkeltje uit liep, begon het al te knagen. Is het worden van multimiljonair zo gemakkelijk. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

Na een dag was het staatslot al zoek. Of: ik kon hem niet vinden. Dat is bij anderen hetzelfde, maar bij mij niet. Ik zou best Google voor mijn huis willen hebben. Zoek: staatslot. I feel lucky!

Gelukkig vond Eleanor hem snel. Maar ik zat toch even in de piepzak. Ik had 30 miljoen laten rondslingeren. Dat voelde niet goed! Stel dat hij echt kwijt was en het winnende lot kwam uit Groningen, maar de prijswinnaar kwam niet innen. Dat overkomt Al Bundy zelfs niet.

Sinds dat moment was mijn gevoel helemaal anders. Ik ging helemaal niets winnen. En ik legde me er al bij neer. Toen had ik nog niet in de krant gelezen dat de kans op de hoofdprijs 0,00002 procent is.

Pas toen Eleanor me op de trekking attent maakte, pakte ik het lot erbij. Met een hopeloos hart controleerde ik de cijfers. Niks. Nakkes. Nada.

Kijkend naar het vuurwerk wist ik het weer. Een ander koopt er vuurpijlen van. Maar hij heeft dan geen tweetiende promile van een procent kans op de hoofdprijs. En vuurwerk kijken is gratis.

4 Comments

 1. Mack Mack 1 januari 2012

  De kans is altijd 50%. Je wint hem, of je wint hem niet.

  • Bjorn Bjorn Post author | 1 januari 2012

   @Mack, dan is het glas bij mij wel erg vaak half leeg…

 2. Kwebbel Kwebbel 1 januari 2012

  Ach al net zo zielig als ik met mijn kraslot. Een ster te weinig om 100duizend te winnen.

  Een staatslot moet je ook niet kopen als heel veel mensen hem kopen want dat vermindert jouw kans om te winnen.
  Dus niet met oudjaar of rond Koninginnedag. Probeer het deze maand eens 😉

  • Bjorn Bjorn Post author | 1 januari 2012

   @kwebbel, ik had gehoopt met het prijzengeld van deze maand een lot voor januari te kopen 🙂

Geef een reactie