Press "Enter" to skip to content

Wat is jouw herinnering aan de school?

Vanmorgen is de school aan de Maresiusstraat afgebrand. Het was de school van Marit en Elke. En 950 andere kinderen in Gravenburg, De Held en Reitdiep.

Wat blijft zijn de herinneringen. De eerste schooldag, uitvoeringen, mooi versierde klaslokalen met kerst of een project.

Wat herinner jij je van de school? Vertel het hier!

5 Comments

 1. Bjorn Bjorn 16 oktober 2010

  Marit haar eerste schooldag was eind maart 2009. Ze vond het spannend en ik ook. Na een halfuurtje liet ik haar achter. Ik bedacht me: wat een mooi nieuw gebouw. Wat een geweldige plek om je basisschooltijd te beleven.

 2. Arno Arno 16 oktober 2010

  Deze prachtige burcht van Gravenburg, waar mijn kinderen iedere dag met zoveel plezier naar school gaan, naar de naschoolse opvang gaan, turnles hebben, deze prachtige burcht is niet meer. Een onvoorstelbaar gemis.
  Zo’n jong gebouw en toch al zoveel herinneren. Deels zijn die in rook opgegaan: de rapporten van mijn kinderen, prachtige tekeningen, een gedicht van Rosa dat bij de ingang van haar klaslokaal hing. Het is diep treurig.
  Wat blijft is de hoop dat het zal lukken dit trotse gebouw snel te herbouwen en zo Gravenburg en de Held hun hart terug te geven.

 3. mitsai mitsai 18 oktober 2010

  goeie en mindert goeie herinneringen. Goeie: als de kinderen pauze hadden kon je ze horen als je langsfietste/liep. minder goeie was dat de omgeving erg last had van het halen/brengen. gebouw was ook een mooi punt om heen te lopen, als revalidatie.

 4. Hilde Hilde 18 oktober 2010

  Met veel plezier keek ik altijd vanuit de tuin op het prachtige gebouw.Heerlijk de drukte en leven dat de school met zich mee bracht. Nu kijk ik steeds naar buiten en zie een afschuwelijke gebeurtenis. Alles weg, verschrikkelijk. Het is stil, akelig stil.

 5. Trenke Trenke 8 november 2010

  De Vlint in Gravenburg was de eerste school voor onze oudste twee kinderen. Het was hun veilige haven, hun plek waar ze elke dag heen gingen, waar ze voorstellingen hadden, waar hun juffen hen opvingen. Het was ook de BSO voor de oudste twee en de peuterspeelzaal voor de jongste, plaatsen waar ze heerlijk konden spelen. Dat is nu niet meer. De brand heeft de levens van zoveel mensen overhoop gegooid. Als ik ze bezig zie met de afbraak van het afgebrande gebouw doet het nog steeds pijn.

Geef een reactie