Press "Enter" to skip to content

Wat is dat voor geluid?

Eleanor stoot mij aan. “Wat is dat voor geluid?” Ik slaap nog driekwart en ik kan het ook niet plaatsen.

Ik draai op mijn rug en dut half  na. Eleanor stapt uit bed en kijkt in de kamertjes van de meiden. Het is al na zessen. Elke en Marit liggen bij ons (lees: Eleanor) in bed.

“Volgens mij is er een muis beneden. Kom mee kijken.” ’s Nachts ben ik extreem volgzaam. Eleanor blijf onderaan de trap staan. Er vliegt iets zwarts over de grond voorbij. Ik heb mijn bril niet op, maar ik zie er ook een muis in. Rosso, onze “sorry excuse for a kater”, loop er achteraan. Er zat al geen jachtinstinct in het beest. En sinds hij geen ballen meer heeft, is hij helemaal een poessie.

Eleanor fluisterschreeuwt Rosso naar de woonkamer. Door de opwinding over de muis luistert hij wonderwel. Zo, die zit achter de deur. En de muis is de meterkast in gevlucht.  Eleanor ruimt de meterkast uit.

“Hij zit onder de vloer!”.  Ik begrijp niet hoe dat kan. Ik sta nog steeds half slapend op de trap. Eleanor lijkt zich aardig te redden.  Ondanks dat hij ‘onder de vloer zit’. Ik ga naar boven om te plassen.

Als ik terugkom staat het halletje vol met spullen uit de meterkast. Bezems, de stofzuiger, zakken van Sinterklaas en pakpapier. Veel pakpapier. Eleanor heeft het beestje te pakken. Ze het hem de voordeur uit.

“Die is weg. Misschien was de voordeur niet de slimste plek.” Ik begrijp niet waarom en blijf zwijgend staan. Eleanor kijkt mij triomfantelijk lachend met handen in de zij aan. Ik lach terug en ga opruimen.

Ik ben nog steeds niet echt wakker. En ik krijg het pakpapier niet meer terug in de kast. Zuchtend ging ik zitten. “Laat mij maar even.” Ik loop weer naar boven. Halverwege zegt Eleanor “En bedankt, he?”.

Ik gniffel een beetje beschaamd. Ik verexcuseer me: “Je stond in de weg. Ik kon er niet bij.” Ik wil weer naar bed.

2 Comments

  1. Margo Margo 19 november 2009

    Ook al zo’n held? Ik heb eens samen met de hond de inbreker verjaagd en toen de slapende man gealarmeerd. Voor muizen draai ik m’n hand ook niet om!

    (Maar spinnen … brrr dan ben ik niets)

  2. Bjorn Bjorn 19 november 2009

    Nee, ik stond gewoon te slapen! Ik ben een superheld als het om muizen gaat 🙂

Geef een reactie