Press "Enter" to skip to content

Wat is daarop uw antwoord?

Eleanor en ik zijn verloofd. Ergens in het voorjaar of de zomer van 2010 gaan wij met elkaar trouwen.

Een paar weken geleden hadden we het al besloten. Maar we hadden het nog niemand verteld omdat we het feestje van Ricardo en Margreet niet wilden verstoren. Daar heb ik wel een paar leugentje voor over: “Trouwplannen?! Wij?! Neeeee, hoor!”.

Ik heb regelmatig mensen verteld dat wij niet perse hoeven te trouwen. We hebben 2 kinderen, een huis en een stationwagon, dus wij hoeven niet naar het gemeentehuis voor een papiertje. We hebben wel een goede reden om te trouwen. We willen op die dag namelijk onze liefde vieren. En dat delen met de mensen waar wij van houden.

We hadden het al eerder over trouwen gehad. Toen we in verwachting waren van Marit. We liepen tegen praktische zaken aan als hoe en wanneer. Van ‘hoe’ hadden we een beeld, maar van ‘wanneer’ wisten we dat dat kort na de bevalling van Marit zou worden.  We kozen ervoor om te genieten van de kraamtijd.

Dat het uiteindelijk nog 5 jaar heeft geduurd, is mijn schuld. Mijn huwelijksaanzoeken zijn niet veel waard. Niet dat ik aan Jan en alle vrouw heb gevraagd mij te trouwen. Maar ik stelde de vraag al tijdens onze eerste date (d.d. derde kerstdag 2000). Hoe serieus moet je het dan nog nemen?

We zijn gisteravond flink aan het brainstormen geslagen. Met een webbrowser aan, kom je een eind. Dat voelde fijn. Want wat is nou leuker dan het vieren van je liefde?

7 Comments

 1. Johan Johan 29 juni 2009

  Hé man, van harte gefeliciteerd. Ook ik hoefde nooit zo te trouwen, maar nu ik uiteindelijk toch een ring draag (sinds 1 juli 2002 al) moet ik zeggen dat dat toch een speciaal gevoel geeft.
  We hebben het destijds heel klein gehouden, was een perfecte dag. Ik wens jou hetzelfde toe.

 2. Kwebbel Kwebbel 29 juni 2009

  Gefeliciteerd 🙂
  En je bruiloft vieren met je kinderen erbij is ook wel iets speciaals lijkt me 🙂

 3. Wiro Wiro 29 juni 2009

  Ha Bjorn, mooi om te lezen, joh! Het lukt vast om er een geweldig feest van te maken!

 4. mack mack 1 juli 2009

  Het voordeel van trouwen is dat je het voortaan kunt hebben over mijn vrouw in plaats van het (infantielere) mijn vriendin. Het nadeel is dat je de liefde voortaan nog maar met 1 vrouw kunt vieren. En dat hoe langer je getrouwd bent, hoe minder vaak het voorkomt dat je je liefde nog viert. In het begin vierde je dat soms 4 keer per nacht, nu hoop ik het over twee weken in de vakantie weer een keer te vieren.

 5. Bjorn Bjorn 1 juli 2009

  O is dat de truuk? Damn. 🙂

 6. Wiesje Wiesje 4 juli 2009

  Gefeliciteerd !!
  Wij zijn 19juni jl getrouwd
  Je kijkt er lang tegenaan maar zo’n dag is zo voorbij

  Veel plezier met de voorbereidingen!

Geef een reactie