Press "Enter" to skip to content

Veertig

Ik doe er ook aan mee. Het plagen van jarigen als hun leeftijd eindigt op een nul. Morgen ben ik aan de beurt: 40.

Eerlijk gezegd heb ik meer met 37. Een priemgetal dat ook een priemgetal is als je hem omdraait (73). Het bewijs voor Bjorn’s Derde Algemene Stelling Vol Wijsheid: Er zit poëzie in wiskunde.

De komende jaren zit ik qua leetijdsgetallen goed. 41 (priemgetal), 42 (het antwoord op de vraag van het leven het heelal en de rest), 43 (priemgetal) en 44 (dichterlijke vrijheid).

Waarom er vaak gedoe wordt gemaakt over 30e en 40e verjaardagen, ontgaat mij. Voor mij hoeven de posters niet en “Bjorn 40 jaar, 3 x toeteren maar” vind ik bezopen. Dat is aandacht die niet goed bij me past. Ik sta liever in de schijnwerpers voor het publiek waar ik voor gekozen heb.

Bovendien, waarom niet een jaar eerder? 39 is 3 x 13. Ik mag van geluk spreken dat ik er nog ben. In alle eerlijkheid is dat wel de reden waarom ik het belangrijk vind mijn verjaardag goed te vieren. Wanneer je wat langer op deze aardkloot rondloopt weet je dat deze leeftijd niet voor iedereen in goede gezondheid is weggelegd.

Ik heb dubbel geluk. Mijn huisgenoten weten ieder jaar iets moois van mijn verjaardag te maken. Ze leggen de lat hoog en daarmee ben ik verwend. Ik heb E, M en The Next Generation veel zien smoezelen over een cadeau. Hun voorpret is voor mij al genoeg lol.

En dan moet mijn feestje nog komen.  Daar ben ik dankbaar voor.

Be First to Comment

Geef een reactie