Press "Enter" to skip to content

Vaart der volkeren

Groningen wordt opgestoten in de vaart der volkeren. Sinds kort hebben we een stadsstrand. Je mag er jammer genoeg niet in zwemmen.

Zwemverbod
Maar dat is niet erg, want dat wil je toch niet. Het Winschoterdiep is jarenlang het afvoerputje van de energiecentrale geweest. Sommige delen van het Winschoterdiep waren jarenlang bruiner dan een negerzoen na een zonnebankkuurtje. Ze hebben wel een mooi trapje gemaakt naar een lagere kade. Maar zwemmen zit er niet in.

Ventilator
Maar je moet het niet hebben van de omgeving. Je kijkt uit op de roodbakstenen restanten van oude energiecentrale, de betonnen façade van de Euroborg en een paar grasduinen van klei. Maar je kunt er wel leuk borrelen. En dat is altijd goed. Als je aankomt krijg je een soort strand gevoel. Veel zand. En als je voorbij de strandtent loopt, dan hoor je de ventilator blazen. De ventilator van een strandtent speelt het internationale melodie van pret bij de zee.

Bitter-lemon
We namen afscheid van een paar collega’s met nieuwe banen. Voor mij betekende dat bitter-lemon drinken in het avondzonnetje van onze indian summer. Ik heb zelf genetwerkt. Voor mij betekende dat, dat ik een interessant gesprek had met een paar mensen die ik nog niet kende. We hadden zelfs een paar wederzijdse kennissen. Ik heb met geen enkele van de bijna ex-collega’s gesproken.

Voor de nieuwe mobiele telefoonnummers heb je LinkedIn.

Be First to Comment

Geef een reactie