Ik heb vandaag en gisteren thuis gewerkt. En dat beviel wel. Ik zat lekker aan de eettafel achter de laptop en om mij heen speelde mijn gezinsleven af. Dat is het voordeel van de sneeuw van gisteren.

Toen we donderdag Marit naar school hadden gesleet, had de hele afdeling een mailtje van onze teammanager in de mailbox. We moesten vooral thuisblijven met dit weer.

Het is wel wat onhandig als iemand belt. De volumeknop op de kinderen kan vaak niet lager.  Maar de collega’s die bellen hebben vaak hetzelfde probleem. Voor de rest heb ik heerlijk gewerkt. En ik denk zelfs dat ik meer heb gedaan dan op kantoor. Aan de keukentafel was ik lekker aan het tikken.

Ik had mijn kleding aangepast aan de werkplek. Niet dat ik vaak strak in pak op mijn werk kom, hoor. Maar de oude versleten trainingsbroek met open kruis en vlekken op de foute plekken, zou ik nooit buitenshuis dragen. Laat staan op kantoor.

Je eigen koffie is ook prettig. Heel erg prettig. Niet dat ik een exqcuise smaak heb, maar ik heb net de lekkerste pads in tijden te pakken. E-mailen met de Senseo-brommer op de achtergrond, het maakt mij gelukkig.

Piet Paulusma, volgende week weer sneeuw?