Press "Enter" to skip to content

Schepwerk, sjouwwerk, Jerommeke-werk

Eleanor heeft broodjes in de oven. Ik slok aan instant late. Wijvenkoffie, want ik moet compenseren voor al het Jerommeke-werk van gisteren. JH en ik hebben 567 stenen uit de voortuin gehaald.

Voortuin is een eufemisme: je zou het beter een parkeerplaats noemen. Zo werd het in ieder geval gebruikt. Bij een verjaardag kun je – als ik mijn auto slim neerzet – met gemak 4 auto’s kwijt. Nu is het een zandbak. Een zandbak waar de meiden met veel plezier in hebben gespeeld.

Vanmorgen brengt iemand 1,5 kuub (ook  zo’n lekkere bouwvakkersterm) grond. Ik heb met de meneer van het grond afgesproken dat hij het in het tegelloze deel van de parkeerplaats stort. Dat scheelt mij heel wat schepwerk. Hij komt vanmorgen langs. Voor 12 uur. En ik wacht nu al meer dan 1,5 uur. Ik heb het gevoel dat ik eigenlijk niets kan doen, omdat die meneer zo voor de deur kan staan. Ondertussen voorzie ik 3 vrouwen van thee en sapjes. Ruim ik wat op. Schrijf ik een stukje. En voel ik dat de latte mijn darmen activeert. Maar wat als die meneer komt als ik op de wc zit?

En hoe houden we Elke en Marit uit de modder?

7 Comments

 1. Ricardo Ricardo 22 mei 2009

  Wat die laatste vraag betreft: het antwoord is ‘niet’. 🙂

 2. mack mack 22 mei 2009

  Ik kan ook aan je bakkes zien dat je gespierder bent geworden.

 3. Bjorn Bjorn 24 mei 2009

  Ik voel een ook een stuk meer macho. Heb vandaag 2 seconden te lang naar een Alfa Romeo gestaard.

 4. mack mack 24 mei 2009

  Ik denk dat jij als koelbloedige Groninger helemaal geen Alfa Romeo ambities moet hebben. Gewoon een oerdegelijke Jippel, dat volstaat prima.

 5. Bjorn Bjorn 25 mei 2009

  Ik heb al een Jippel. En een Ford Focus.

 6. mack mack 25 mei 2009

  Een Ford Tokus moet je dan zeggen.

Geef een reactie