Press "Enter" to skip to content

Niet gratis. Wel goedkoop

Het is ervan gekomen. Ik ben naar de sportschool geweest. Jazeker. Het is gebeurd!

Sporttas gepakt. En toen ook nog een korte broek erin gedaan met sokken, schoenen en een t-shirt van Converse. Met zo’n ster. Handdoek bovenop.

Ik vond het ongemakkelijk. Ik ben nooit op m’n best in een nieuwe situatie, plek of omgeving. Waar kan ik me omkleden? Waarom heb ik nou juist die te lange lichtblauwe korte broek gepakt? Waar moet ik met mijn waardevolle spullen heen?

Met iPhone, portemonnee en sleutels in mijn broekzak meldde ik me bij de balie. Twee jongens, die herkende als het type van de gymlerarenopleiding die op je mogen oefenen tijdens lichamelijke oefening uit naam van hun stage, bekeken Nu.nl achter flatscreens.

Een nieuw lid zonder pasje hadden ze vanmorgen niet in de planning. Onderling pratend werd een pasje voor me gefixt. Op vertoon van ‘wat’ identificatie. Zonder te vragen werd een webcam op me gericht. Fotootje voor in het systeem.

Klaar. Ik mocht door het metrohekje naar binnen. Ik stond opeens in een grote kantoortuin met fitnessapparaten. Even had ik geen idee wat ik moest doen. Ik had enorme behoefte aan wat begeleiding. Maar niet van jut en jul achter de balie.

Ik ben begonnen. En het ging best lekker. Maar echt heel blij was ik niet. Dat is blijkbaar de kwaliteit van 9,95 per maand.

4 Comments

 1. Johan Johan 9 februari 2011

  Heel herkenbaar, dit verhaal 😉
  (wij hebben trouwens Wii Fit: aan te raden)

 2. mack mack 9 februari 2011

  Vreemd zeg. Als ik aan jou denk zie ik altijd beelden van Jean Claude van Damme voorbij komen.

 3. Bjorn Bjorn 10 februari 2011

  Dom + Spierbal. Dank voor het compliment! 🙂

Geef een reactie