Press "Enter" to skip to content

Mijn neus is niet blij

Een paar weken geleden vroeg Eleanor mij iets vervelends. Een klusje waarvan ik weet dat zij het niet graag doet. Maar ik doe het liever ook niet. Een taakje dat je niet wilt doen, maar het moet wel even gedaan worden. De stank zit nog steeds bovenin mij neus.

De grijze bak moest schoon. Vandaag kwamen ze hem legen. Dus dit was het moment om hem schoon te maken. Normaal gesproken zou ik staan te dubben voor de grijze bak. Zou ik het nou wel doen. Misschien heeft iemand wat te melden op Twitter. Of: Het is alweer een uur geleden dat ik een kopje cafeïnevrije koffie heb gehad. En: Zo erg is het ook weer niet.

Dat was nu anders. Voor ik het wist, had ik de klep open en harkte ik met de schoffel een paar restjes eruit. Het stonk, maar ik kon het hebben. Ik wipte de restjes in de groene bak en hij was leeg. Ik keek in de grijze bak en toen rook ik het.

Een pregnante putlucht knalde met lichtsnelheid door mijn neusgaten naar mijn strottenhoofd. Hoestend en kokhalzend hing ik voorover naast de bak. Gruwelijk. Alleen al als ik er aan dacht kokhalsde ik verder. Brrrr. Gruwelijk. Vreselijk.

Ik gooide er een sloot bleekwater in. En een vijver heet water (is goed tegen de lucht). Een kwartiertje laten trekken. Daarna met een veger schoonborstelen. En leeggooien in de dichtstbijzijnde put. Klaar.

Pfff.

5 Comments

 1. Bren Bren 9 augustus 2010

  Is jullie grijze container erger dan onze groene? Kan niet!

 2. smitsky smitsky 9 augustus 2010

  Nooit een kattenbak gedaan?? Dat is nog erger 😉

 3. zustertjen zustertjen 10 augustus 2010

  Moet nu al kotsen eh sorry braken

 4. Hermanus Hermanus 10 augustus 2010

  ik mis het woordje ‘unit’ in dit relaas. Bewust of vergeten? In het eerste geval; VRAAG ‘T ME DAN NIET!

 5. Bjorn Bjorn 10 augustus 2010

  @Bren De groene mag zijn natuurlijke habitat houden!
  @smitsky Ik doe iedere week de kattenbak. Dit was veeeeeeel erger!
  @zustertjen Hier heb je een zakje
  @Hermanus Die unit komt nog

Geef een reactie