Press "Enter" to skip to content

Mijn jongste fan

Ik ben net terug van de winkel. De ingrediënten voor het avondeten staan op het aanrecht. Eleanor laat een zakje trekken in een theepot. Mijn oudste kleindochter loopt de tuin in.

Verbaasd? Je wist nog niet dat ik nu even net doe of ik een jaar of 35 ouder ben. Was ik even vergeten te zeggen. Sorry! Op mijn 69e ben ik nog net zo vergeetachtig als ik nu kan zijn. Maar dan is mijn leeftijd mijn alibi.

In haar hand heeft ze een boek. Het is belezen. De kaft laat een beetje los. Een ezelsoor hier en daar. En de pagina’s krullen een beetje om. Ik herken het boek. Het is de eerste druk van een boek dat ik nog moet schrijven.

Ik krijg een enthousiaste knuffel. Ze vertelt hoe leuk ze het boek vindt. Welk personage ze het leukst vindt. Dat ze het in één ruk heeft uitgelezen. Ik glimlach trots en herken het enthousiasme van haar moeder in haar blije gezicht. Ze houdt het boek stevig vast.

Eleanor schenkt drie koppen thee in. Ik aai met mijn hand over de rug van mijn jongste fan.

7 Comments

 1. Mack Mack 13 februari 2012

  Mooi. Talant is latent aanwezig, dus waarom niet? Wat ik me trouwens afvraag, Eleanor. Hoe spreek je dat uit? Eeleejaanoor, Eelejannor, Elunnor, en waar leg je de klemtoon? Want het is natuurlijk een hele mooie naam, en ik wil niet dat ik die verkeerd uitdenk.

 2. Mack Mack 14 februari 2012

  Hallo, krijg ik bewust geen antwoord?

  • Bjorn Bjorn Post author | 15 februari 2012

   Je spreekt het uit als Ellanor!

 3. Mack Mack 15 februari 2012

  Dank je! Weer een vraag opgelost.

 4. M. Tap M. Tap 16 februari 2012

  Leuk verhaal over je persoonlijke tijdreis, dat is dromen. De lezer direkt aanspreken (Verbaasd? etc..)heeft een voordeel, je betrekt zo de lezer maar het nadeel daarvan is:
  1. Je vult de gevoelens van de lezer in(misschien ben ik niet verbaasd).
  2. Je gaat jezelf verklaren, de lezer wat uitleggen. Nergens voor nodig.
  Je had wat subtieler kunnen omschrijven dat het om een toekomstverhaal ging. Laat de lezer maar wat puzzelen(ze zijn al lui genoeg).

  Tot lezens!

  • Bjorn Bjorn Post author | 17 februari 2012

   @M.Tap dank je voor de feedback! Je hebt gelijk. Ik wilde dat wel doen, maar dan ging de sfeer verloren. Ik kreeg het er niet subtiel in geschreven. Misschien had ik hints kunnen laten vallen over mijn leeftijd op dat moment of lichamelijke ongemakken.

Geef een reactie