Press "Enter" to skip to content

Marit is weer naar school

Het was raar om weer op school te zijn. Marit’s klas zit in het bijgebouw. Daardoor mocht ze vandaag weer naar school. Ik vond het toch lastig.

Je kijkt vanuit haar klas uit op de afgebrande school. Het gebouw is heel groot. En nu hij er als een zwartgeblakerde ruïne bijstaat, is er helemaal geen ontkomen aan. Vanmorgen stonk het ook nog behoorlijk naar rook. Kun je nagaan hoe erg het eerder geweest moet zijn. Ook voor de mensen die in de buurt wonen.

Juf had er goed op ingespeeld. Vorige week waren er – bizar genoeg! – 2 brandweervrouwen langs geweest om voor te lezen in verband met kinderboekenweek. Er waren daarom nog wat boekjes over de brandweer aanwezig. Die had ze op de leestafel gelegd. Als je dat wilde konden de ouders nog wat langer blijven. Wij wilden dat wel aar Marit bonjourde ons de klas uit. Doet ze wel vaker. Gaat ze zwaaien en dan zegt ze “doei!”. Ik moet er altijd om lachen.

Morgenmiddag komt de klas van Elke samen. Vind ik een erg goed idee. Ze praat er moeilijk over. Misschien dat het met haar klas erbij wat makkelijker gaat. Bovendien zei ze dat ze haar juf miste.

Blijf raar. Je bent de hele week vrij omdat je school is afgebrand. En dan komt je klas bij elkaar op woensdagmiddag.

3 Comments

 1. Miranda Miranda 20 oktober 2010

  Ik krijg ook signalen dat leerlingen uit mijn groep elkaar toch graag willen zien. De behoefte om met elkaar te delen is enorm. Mijn klasseouder organiseert samen met andere ouders een leuke activiteit voor de kinderen. Goed voor de saamhorigheid en de verwerking.

 2. Frans Frans 20 oktober 2010

  Moeilijk in te denken wat voor een indruk een afgebrand gebouw op zo’n kind heeft. Het gebouw is niet weg, het staat er nog, maar het voelt alsof het eerst leefde en nu een soort van ‘dood’ is, lijkt me. Als een karkas. En dan die stank erbij …

  Ik zal het vast wel ergens terug kunnen vinden, maar hoe oud zijn Marit en Elke nu eigenlijk?

 3. Bjorn Bjorn 20 oktober 2010

  @Marinda, dat doen ze in de klas van Elke ook. Goed idee. De brand is ze toch allemaal overkomen. En zo is het ook weer een beetje normaler.

  @Frans, Marit is 5 en Elke is 4

Geef een reactie