Press "Enter" to skip to content

Marit en Elke en hun afgebrande school

We hebben een bizar weekend achter de rug. Zaterdagochtend is de school
Van Marit en Elke afgebrand. Er is niets meer van over. De impact op onze meiden is groter dan je op het eerste gezicht ziet.

Zaterdag werden we om een uur of half 8 wakker van brandweersirenes. Vanuit Marits kamer zagen we een waanzinnige rookwolk. Hij was zo groot dat het leek alsof een huis in de volgende straat in brand stond.

Met een snelle blik op internet ontdekten we dat het de school was. Ik werd een beetje misselijk van het idee dat de school in brand stond. Ik schrok me dood van de eerste foto’s en video’s op Twitter.

De meiden bleven er redelijk rustig onder. Ogenschijnlijk. Toen we ’s middags gingen kijken, wilde Elke gelijk weer naar huis. De verwoesting was echt enorm. Het maakte enorme indruk.

Elke wil niet weten dat haar lokaaltje er niet meer is. Op weg naar de informatiebijeenkomst zondag fietsten we er langs. Ze wilde het niet zien. Toen we even keken, moesten we van haar direct doorfietsen.

Marit reageerde anders. Ze keek ’s morgens naar de rook en ze kon wel naar de overblijfselen kijken. Marit praat wat meer. Maar je weet soms niet wat er in hun hoofdjes omgaat. Vanavond huilde ze op haar kamer. Ze wilde haar school niet meer zien.

Dat wordt morgenvroeg nog wat. Marit zit in een bijgebouw en heeft morgen weer les. Haar klasje kijkt uit op het afgebrande hoofdgebouw. Ik denk toch dat het goed is dat school weer gewoon voor haar begint.

Ik hoop dat dat het verwerken wat makkelijker maakt.

6 Comments

 1. bart smit bart smit 18 oktober 2010

  Tjonge jonge wat een ellende toch. Vanuit Turkije waar we genieten van een heerlijke vakantie, met kids, volgen we al het nieuws mbt de school. Echt verschrikkelijk wat er gebeurd is. Na de herfstvakantie kunnen ook onze kinderen ‘gewoon’ weer naar hun varkentjesklas, maar het zal toch anders zijn. Impact is enorm en het zal heel veel tijd en energie kosten om alles weer op te bouwen.

 2. Kwebbel Kwebbel 18 oktober 2010

  Lijkt me vreselijk voor kinderen als zoiets gebeurd.
  Hoop dat de school er zelf ook goed op inspringt en er over praat met de kinderen.

 3. Fenja Fenja 19 oktober 2010

  Jeetje dat jouw meisjes op die school zitten (of zaten). Heftig hoor! Sterkte ermee!

  Groetjes Fenja

 4. Hermanus Hermanus 19 oktober 2010

  Sjeesus! Brandstichting? Sterkte met en voor de meiden.

 5. Frans Frans 19 oktober 2010

  Heftig allemaal. Er gaat ook niet alleen een gebouw in rook op.

 6. Bjorn Bjorn 19 oktober 2010

  Dankjewel voor alle lieve reacties 🙂

Geef een reactie