Press "Enter" to skip to content

Mamma is op stap

Eleanor is een avond weg. En dat merk je bij ons thuis gelijk.

Op een of andere manier loopt alles een beetje achter op rolletjes. Het komt allemaal natuurlijk wel goed. Alleen wat later.

Je moet natuurlijk even bellen met mamma. Die niet opneemt, zodat ze vlak na bedtijd terugbelt en we verder uitlopen. Een uitloop al eerder veroorzaakt door een programma over bruidsjurken.

Ook natuurlijk: naar beneden komen in een shirt van mamma omdat je haar mist. Niets dat niet verholpen kan worden met een beetje kriebelen aan pappa’s baard. En de ontdekking dat je je vlechten ook als snor kunt dragen, nadat ik er een Pippi Lankousje mee had gedaan.

Onvermijdelijk: je zusje die daarna ook naar beneden komt. Mammamissen verspreidt zich als een virus tegen negenen. Gelukkig is mijn baard kriebelgewillig.

Als de rust is teruggekeerd en de afwas nog steeds wacht, drentel ik wat ongedurig door het huis. In de inloopkast staan de gehaalde boodschappen. Opgeruimd in plastic bakken.

Tussen de bakken ligt een sixpack. Er missen twee flesjes. Hoewel ik Eleanor al vaker heb gevraagd geen bier voor mij te kopen (ze kiest altijd het merk waar ik geen zin aan heb), ben ik blij. Ze heeft aan mijn avondje alleen gedacht.

Ja hoor, ze liggen in de koelkast.

Be First to Comment

Geef een reactie