Ik geloof niet in een muzikale “opvoeding”. Het heeft geen zin om je kinderen tot hun 18e lastig te vallen met je voorliefde voor – pak ‘m beet – de Beatles. Toch moet ik vaak de neiging onderdrukken.

Als ik enthousiast ben over een liedje. Dan vertel ik dat graag. Ook al ben je nog maar 5 of 6. Nu de Top2000 er op is, doe ik af en toe de radio wat harder. Zo kan ik zelf er beter van genieten. En hoop ik op die manier een zaadje te planen voor bijvoorbeeld Like a Hurricane van Neil Young. En als Marit op een gegeven moment Shine on You Crazy Diaimond gaat opzetten, dan komt dat ongetwijfeld omdat ik haar als baby een keer voor de radio heb gehouden toen Pink Floyd er een keer op was.

En tóch ben ik niet van het muzikaal opvoeden (het lijkt er misschien niet op!). De meiden luisteren maar al te graag naar K3. Ik vind het juist leuk om te horen als ze vertellen wat ze leuk vinden. Gisteren Sammy van Ramses Shaffy op de radio. Elke’s reactie: “Wat kan die meneer mooi zingen.” Dan vind ik het liedje gelijk ook een stuk mooier.

Zometeen toch stiekem iets anders “verantwoords” opzetten. Wie heeft er tips 😉