Press "Enter" to skip to content

Lekkere muffins voor de collega’s van Eleanor

Eleanor is vandaag 33 geworden jarig. Ze heeft alles in huis voor lekkere muffins. Morgen trakteert ze haar collega’s. Alles is in huis, behalve papieren cupjes. Ik had een muffincupjesaanbod van mijn verjaardagsbezoekende schoonzus op zak. Maar ze wist niet meer zeker of ze ze nog had.

Er is in Groningen altijd 1 winkel ’s zondags open. De Jumbo bij de Euroborg ontduikt de winkeltijdenwet met een vergunning voor een avondwinkel. Daarom zijn ze op zondag open van 4 tot 8. De ideale plek om vandaag muffincupjes te kopen.

Ik de winkel was stomverbaasd. Het leek wel of de hele stad zaterdag vergeten was boodschappen te doen. We doen daar wel vaker boodschappen, maar het was nog nooit zó druk. Alle 11 de kassa’s waren open. En voor iedere kasssa stond een rij van 15, 20 karretjes. Hele volksstammen hadden hun wekelijkse boodschappen gehaald. Ik sta stomverbaasd met een verpakking van 50 muffincupjes in de rij.

Aan de kassa helpt Hindrik mij. Ik kan naambordjes lezen. Je ziet aan hem niet dat er honderden mensen voor zijn kassa staan. Hij lacht. Is beleefd en behulpzaam. En slaat zich met flair door de drukte. Zijn er dan toch mensen geboren om achter de kassa te zitten? Ik geef hem 2 euro en hij geeft kleingeld terug. Hjj heeft het met me te doen. Zo lang in de rij voor maar 1 product. Ik lach hem toe dat ik zonder niet mag thuiskomen.

Ik loop de supermarkt uit en nog steeds komen er nieuwe mensen binnen. Het is net of de savanne is uitgelopen om aan het eind van de dag de dorst te lessen bij het meer. Een grote olifant verdeelt al het lekkers.

In de auto belt mijn broer. Hij vraagt of het druk was bij de Jumbo. Vanmiddag sloeg ik zijn verhaal over de legendarische zondagmiddagse Jumbo-drukte in de wind.  Ik zou wel zien. We moeten er om lachen.

Ze hadden in de kast een verpakking met 250 muffincupjes gevonden. Nu maar hopen dat de muffins lekker worden.

5 Comments

 1. Ricardo Ricardo 8 november 2009

  Told-ya-so ;-P Maar kom maar eens een keer muffins halen hoor 🙂

 2. mack mack 9 november 2009

  En gefeliciteerd nog.

 3. Emma Emma 9 november 2009

  Lang zal ze leven!

 4. Bjorn Bjorn 9 november 2009

  Omdat Eleanor uit principe niet reageert op mijn blogs (en ik vind zo nu en dan een glimlach van Eleanor achter de computer voldoende) zeg ik: dankjewel!

Geef een reactie