Press "Enter" to skip to content

In trainingspak in de supermarkt

Vanavond heb ik mijn reputatie op het spel gezet in de supermarkt. Ik heb gewinkeld in trainingspak. Lees waarom In hemelsnaam.

Het brood was op. Er was nog wel wit, maar in ben tegenwoordig hardcore aan het volkoren brood. Da’s belangrijk. Want, mensen, vergis je niet, al is je brood nog zo bruin, als het geen volkoren is dan is het net zo slecht als witbrood.

Ik was ook van plan om vanavond te gaan sporten. En ik was daar al een beetje laat voor toen ik het volkorenbroodprobleem vaststelde. Ik kleed me thuis altijd om zodat ik niet met mijn kleren naar het kluisje hoef te sjouwen. Douchen doe ik bovendien altijd thuis want mijn sportschool is zo goedkoop dat je daarvoor moet betalen.

Daarom liep ik vanavond om half 9 in de Jumbo in mijn sportkleren. Het is verbazingwekkend hoe snel je je daar over heen kunt zetten. Ik had namelijk een plan om de schade beperkt te houden.

Ik zou de winkel in lopen en direct stevig doorlopen naar het brood. Ik zou dat met zo’n stevige pas doen dat andere mensen dachten dat het onderdeel van mijn workout was. Het volkorenbrood zou het alleen maar geloofwaardiger maken. Ik zou direct doorgaan naar de kassa, afrekenen en hem direct smeren.

Maar om half 9 ’s avonds volkorenbrood kopen werkt natuurlijk niet. Want dat is op. Lichte paniek. Plan A werkte niet en plan B had ik nog niet bedacht.

Wat moet ik morgen ontbijten? Hoe ik op kwark kwam, zal ik nooit weten. Bij de koeling bedacht ik me echter dat daar ook iets in moet. ’s Morgens eet ik graag vezels. Daar werd het moeilijk.

Ik heb veel tijd verkwist bij het ontbijtgranenschap. Verbazingwekkend hoeveel troep daar staat. Een Urban Survival Tip die ik altijd in de praktijk breng is “Kijk op de onderste plank”. Ik zag 4-granen-muesli staan. Bingo!

Mijn shopping spree had ik getimed als een bankrover die voor de modepolitie het pand uit wil zijn. Misschien lukte dat nog als het snel ging bij de kassa.

Maar daar gebeurde iets vreselijks. Daar stond ook iemand in trainingspak. Met een kar vol bier en chips. En een bijpassend lichaam. Ik ben natuurlijk nog maar net begonnen. Hij keek me aan knikte met een blik van verstandhouding. Alsof ik ook in een derdehands Audi Cabriolet was gekomen.

Be First to Comment

Geef een reactie