Press "Enter" to skip to content

Ik heb Futre’s Logoquiz gewonnen!

Ik ben weken in de ban geweest van Futre’s Logoquiz. De meeste logo’s wist ik direct, maar die onbekende daar kon ik soms uren naar zoeken. Afbeeldingen zoeken van Google was een geweldig hulpmiddel. Als je het merk niet weet, maar je hebt wel een idee van de branche, dan kom je vaak wel een heel eind.

Hoe ik Logo 4 ontdekte is een mooi verhaal. Ik had bij god geen idee dat dat het logo van Yamaha (muziekinstrumenten) was. Ik had het logo nog nooit bewust opgemerkt en ik wist niet waar ik het moest zoeken. Tot ik bij Pearl Jam in the Park was. Daar zag ik dat hun drummer Matt Cameron trommelde op een drumstel van Yamaha. Het was dat het erbij stond anders had ik het beeldmerk en het merk nog niet bijelkaar gebracht.

Vorige week ontdekte ik het laatst ontbrekende logo. Bij Google begonnen ze zich inmiddels af te vragen wat ik toch met plaatjes van logo’s van installatiebedrijven, bouwbedrijven en geschillencommissies had. Het hield mij ’s nachts letterlijk wakker. Ik maakte mij zo druk om het vinden van dit logo, dat Eleanor dacht dat er geen oorlog meer in de wereld was. “Gelukkig” hebben we daar logo’s 28, 32, 35 en 50 voor. Maar dat terzijde. Ik ontdekte het logo van Terberg Leasing op de A28 ergens in de buurt van Beilen (historische plekken kun je nooit precies genoeg markeren). Ik hield domweg één van hun auto’s in en opeens schoot me het te binnen. Het was volgens mij al wel twee maanden geleden dat ik voor het laatst aan dat stomme logo had gedacht.

En nu heb ik gewonnen! Laat die 4 mijl maar zitten 😉

5 Comments

 1. mack mack 16 oktober 2007

  Ik heb ooit de filmquiz gewonnen bij Futre: Ook uren bezig geweest met google.

 2. Bjorn Bjorn 16 oktober 2007

  Ik zeg 4 woorden: League of extraordinairy gentlemen

 3. Bitfreak Bitfreak 16 oktober 2007

  Gefeliciteerd. Maarreh… heeft Terberg iets met Mitsubishi te maken? Hun logo lijkt er wel verdraaid veel op.

 4. Bjorn Bjorn 16 oktober 2007

  Nee, volgens mij niet. Maar dat was ook mijn eerste associatie.

 5. Kwebbel Kwebbel 17 oktober 2007

  U wint nogal eens wat. Gefeliciteerd 🙂

Geef een reactie