Press "Enter" to skip to content

Ik ga niet stemmen

Het valt me op dat de laatste veel negativiteit heerst. In politiek. In de media. Op internet. En daar word ik niet vrolijk van.

Ik heb besloten om me daar zo min mogelijk mee bezig te houden. Daarom erger ik mij niet meer aan Geert Wilders. Daarom houd ik mij niet meer bezig met wat er in de politiek speelt. Dus daarom ga ik niet stemmen op 9 juni.

In Nederland heb je altijd en overal een coalitie nodig. Iedereen die het niet eens is met een ander begint een nieuwe partij. Of je nou kaal bent of je hoofd is als kind in de ketel met bleek gevallen. Het maakt niet uit, we lopen er toch wel achteraan.

En als er dan verkiezingen zijn geweest dan gaan we eerst kijken welke coalities mogelijk zijn. Een maand na de verkiezingen beginnen coalitiebesprekingen. Besprekingen die ook nog eens 3 maanden duren.

Vervolgens heb je een coalitie en dan gaan de andere partijen roepen dat het een schande is dat zij zijn buitengesloten. En dat we allemaal in de hel belanden met deze regering.

En daar word ik heel moe van.

Democratie, ik weet het nie. Volgens mij hebben we een ander systeem nodig. Een milde vorm van dictatuur? Geen idee.

Ik ga niet stemmen. Dus mag ik ook niet klagen. Heel fijn, want negativiteit kunnen we niet gebruiken, hierzo.

Tijd om wat leuks te gaan doen!

9 Comments

 1. mack mack 17 mei 2010

  Tja jongen, ik ben het hier al jaren mee eens. Maar aan de andere kant wordt deze dictator in spé ook steeds milder. Of wijzer, dat zou ook kunnen. Ik heb dus besloten te gaan stemmen zonder me druk te maken over de uitslag. Want als je niet gaat stemmen moet je dat weer gaan uitleggen aan allerlei mensen die vinden dat er in de oorlog gevochten is voor onze vrijheid, en dat democratie het hoogste goed is en blablabla. Alsof je niet moe kunt worden van een stel overijverige Haagse idealisten die continue hun eigen fouten negeren. Groot gelijk! Ik blijf ook thuis op 9 juni! (Dan zijn er verkiezingen neem ik aan?)

 2. Kwebbel Kwebbel 17 mei 2010

  Hier hadden we het van het weekend ook over. Leuk onderwerp op de 88ste verjaardag van opa.Haha

  Anarchie moesten we maar een tijdje doen 😉

  • Bjorn Bjorn 17 mei 2010

   @Kwebbel, als we niet naar punkmuziek hieven te luisteren…

 3. Smitsky Smitsky 17 mei 2010

  Als jij daar geen zin in hebt, dan hoeft dat niet hoor.

 4. Frans Frans 18 mei 2010

  Eindelijk iemand die zegt wat ik ook al heel lang denk. Democratie: het volk regeert. Met de toenemende indivudia … eh … versnippering van de maatschappij wordt dat een lastige klus, voor ons als volk.

  In het bedrijfsleven … of nou ja, laat ik voor mezelf spreken: in mijn werk (gehandicaptenzorg) is hecht samenwerken essentieel. Er zijn verschillende visies en onderlinge meningsverschillen, maar je draagt allemaal een steentje bij aan het geheel, omdat je allemaal hetzelfde doel hebt: een kwalitatief eindproduct (in mijn geval de zorg voor onze cliënten).

  De politiek werkt anders: daar geldt ‘ik heb gelijk, en jij niet’. Dat werkt niet, want als iedereen volgens de wet van de grootste bek (lees = sterkste one-liners) wil regeren, komen we samen geen stap verder.

  Als ze nou in Den Haag eens een keer gingen samenwerken …

 5. Frans Frans 18 mei 2010

  *kijkt naar tijd bij zojuist geplaatst comment*

  … en als ik nou eens op tijd naar m’n nest ging! 🙁

Geef een reactie