Elke zegt veel nee. Ik heb haar zorgvuldig geobserveerd en ik heb 5 soorten ‘nee’ ontdekt.

1. De verbale nee
De verbale nee zegt ze heel lief. Het is de nee waarmee ze bonuspunten scoort van opa’s, oma’s, ooms, tantes en iedereen die toevallig in gehoorsafstand is. “Het is mooi dat ze een eigen willetje heeft” hoor je dan vaak.

2. De hoofdschud nee
De hoofdschud nee lijkt veel op de verbale nee. Het verschil is dat ze hierbij ook haar hoofd schud. Mensen zonder kinderen kun je dan laten geloven dat ze én een lief eigen willetje heeft en ze vast heel slim is. Nee zeggen en je hoofdschudden vinden kinderlozen vaak dubbel lief.

3. De luide nee
De luide nee is vooral hard. Dan wil ze het echt niet. De luide nee komt altijd voor de nee met ziel en zaligheid. Kinderlozen schrikken hier vaak van. Door de luide nee weten bewust kinderlozen waar ze (nu nog) geen kinderen willen.

4. De nee met ziel en zaligheid
Deze nee is luid en het nee zeggen wordt vaak herhaald. Vaak in combinatie met hard rondjes lopen. Deze nee hoor je vaak als ze echt iets moet en dat echt niet wilt. Als je je wil doorzet is het ook zo over.

5. De nee waarna het niet meer goed komt
De ze nee is luid, het nee zeggen wordt vaak herhaald, wordt gecombineerd met rondjes open en hard huilen. Berg je maar als dat gebeurt. Gelukkig gebeurt dat niet heel vaak. Maar als het zo ver is, dan ben je wel even zoet.

Voor volgend jaar hoop ik op: “Ik ben drie en ik eet brie”. 🙂

PS: Dit is wel een stukje met een hoog Viva-gehalte. Er zou eigenlijk boven moeten staan: “Bjorn (30) woont samen met vriendin Eleanor, dochters Elke en Marit en poezen Rosso en Copita.”