We zijn bezig met onze hypotheek. En dat is typisch iets dat wij niet leuk vinden. Ik begrijp dan wel hoe een zorgverzekering werkt. Maar ieder antwoord op een hypotheekvraag levert mij weer 3 nieuwe vragen op.

Daarom doe ik het volgende: ik zorg dat ik het 1 keer goed begrijp. En daarna… laat ik het los. Tot de volgende rentevrije periode afloopt.

Gisteravond hebben we onze handtekeningen gezet onder de offerte. Bij een hypotheek zijn dat geen 3 A4 tjes met een nietje. Nee, het is zo’n enorme stapel met mitsen en maren dat het wel lijkt alsof je een kind verkoopt.

Dat waren wij niet van plan. Sterker nog: we willen alleen ervoor zorgen dat het huis dat al van ons is, meer oplevert als de hypotheek is afgelopen. En daar moet je een dozijn handtekeningen voor zetten.

Toen ik in mijn bed lag overdacht ik alles nog eens. Ik herinnerde me dat over de hele looptijd we 2 keer zoveel geld aan hypotheekrente enzo betalen dan ons huis waard is. Misschien is een staatslot met jackpot nog niet eens zo’n heel slechte investering.