Press "Enter" to skip to content

Het verhaal van de struisvogel die de jackpot wil winnen

We zijn bezig met onze hypotheek. En dat is typisch iets dat wij niet leuk vinden. Ik begrijp dan wel hoe een zorgverzekering werkt. Maar ieder antwoord op een hypotheekvraag levert mij weer 3 nieuwe vragen op.

Daarom doe ik het volgende: ik zorg dat ik het 1 keer goed begrijp. En daarna… laat ik het los. Tot de volgende rentevrije periode afloopt.

Gisteravond hebben we onze handtekeningen gezet onder de offerte. Bij een hypotheek zijn dat geen 3 A4 tjes met een nietje. Nee, het is zo’n enorme stapel met mitsen en maren dat het wel lijkt alsof je een kind verkoopt.

Dat waren wij niet van plan. Sterker nog: we willen alleen ervoor zorgen dat het huis dat al van ons is, meer oplevert als de hypotheek is afgelopen. En daar moet je een dozijn handtekeningen voor zetten.

Toen ik in mijn bed lag overdacht ik alles nog eens. Ik herinnerde me dat over de hele looptijd we 2 keer zoveel geld aan hypotheekrente enzo betalen dan ons huis waard is. Misschien is een staatslot met jackpot nog niet eens zo’n heel slechte investering.

4 Comments

 1. Mack Mack 15 december 2011

  Geweldig. Rentevrije periodes. Waar kan ik tekenen?

  • Bjorn Bjorn Post author | 16 december 2011

   @Mack, hahahahaha 😉 rentevaste periode natuurlijk 😉

 2. fien fien 17 december 2011

  Rentevrije periode. Daar moet je voor bij je ouders aankloppen.
  Die lossen zo hun schuld af, als goed voor zichzelf gezorgd hebbende babyboomer. Want zo zien jullie ons toch?

  • Bjorn Bjorn Post author | 17 december 2011

   @Fien, best knap! 2 vooroordelen in 1 reactie. Top!

Geef een reactie