Press "Enter" to skip to content

Fuck you, Edith Piaff

Ze zeggen vaak dat je nergens spijt van moet hebben. Grotere onzin moet er nog bedacht worden. Spijt is goed, want dan kun je er wat aan doen.

Ik had een instrument moeten leren spelen toen ik jong(er) was. Niets lijkt mij leuker dan met een bandje leuke muziek te maken. Je plugt in, bouwt op en, schraapt je keel en gaan met die banaan. En hordes fans liggen in adoratie aan je voeten.

Helaas speel ik alleen triangel. En nog vals ook. Drummen kan ik niet door gebrek aan ooghandcoordinatie. Gitaar zou ik wel willen spelen. Maar toen ik laatst door een boekje met accoorden bladerde, schrok ik me lam. Het zijn er zo veel.

Zaterdag zag ik Kyteman optreden. Hij heeft een orkest van meer dan 20 personen. Als ik ze zie optreden heb ik er het meest last van. Een uur lang is er niets leukers dan dat. De energie, het plezier en de geweldige muziek. Daar zou ik graag met mijn valse triangel tussen willen staan.

Eigenlijk heb ik wel een instrument leren spelen. De computer. Daar was ik vanaf de vijfde klas lagere school niet achter weg te slaan. Misschien is een tekstverwerker mijn instrument. En mijn blog mijn symphonie.

Krijgt Edith toch nog gelijk.

3 Comments

  1. Margreet Margreet 18 januari 2010

    🙂

  2. MargoKnegjes MargoKnegjes 18 januari 2010

    @BjornFranke Geef de arme Edith nou niet de schuld!

Geef een reactie