Press "Enter" to skip to content

Er mag wel weer wat af

In het afgelopen half haar heb ik bijna niks aan beweging gedaan. Met als gevolg dat ik weer op het gewicht van vorig jaar zit. Ik ga er wat aan doen.

Ik moet mij dan gelijk inhouden. Want voor ik het weet heb in een hele kerstboom aan doelen opgetuigd waar vervolgens niets van terecht komt. Vandaag leek dat ook weer zo te gaan.

Ik kom weer in de sportschool. Goed begin! Maar ik wilde ook gelijk gezonder gaan eten. En daar legde ik de lat gelijk weer hoof. Het gevolg: ik schoot er onderdoor. Mijn les: geen probleem, kan gebeuren, pakken we volgende week weer op.

Maar vanavond had ik echt een geweldige workout (actie: zoek Nederlands woord). Ik kwam vol energie thuis. Dus heb ik om half 10 de koelkast opgeruimd, gedoucht, geschoren en de sporttas voor de volgende keer gepakt. Helemaal top. En ik heb óók nog een salade voor morgen gefixt.

Want wat je vandaag al goed kunt doen hoeft morgen niet.

Dat levert mij het inzicht op dat het goed is dat ik weer in beweging ben. Daarmee ben ik goed op weg om gezond te leven. Bewegen is het vliegwiel dat andere zaken in beweging zet.

Ik ben er blij mee 🙂

2 Comments

  1. mack mack 4 april 2013

    Ja en nee. Het bewegen is natuurlijk uitstekend, maar het volhouden, daar zit het probleem. Hele volksstammen beginnen rond deze tijd omdat de zomervakantie eraan zit te komen. Twee weken de buikspieren showen. Dus, wees die positieve uitzondering en hou vol! Je hebt nu nog duidelijk de kick van het begin te pakken. Ik spreek je volgende maand. (hierover dan)

    • Bjorn Bjorn Post author | 5 april 2013

      Heel goed. Mijn aanpak is daarom ook dat ik kleine stapjes neem. Dus niet alles in 1 keer

Geef een reactie