In het afgelopen half haar heb ik bijna niks aan beweging gedaan. Met als gevolg dat ik weer op het gewicht van vorig jaar zit. Ik ga er wat aan doen.

Ik moet mij dan gelijk inhouden. Want voor ik het weet heb in een hele kerstboom aan doelen opgetuigd waar vervolgens niets van terecht komt. Vandaag leek dat ook weer zo te gaan.

Ik kom weer in de sportschool. Goed begin! Maar ik wilde ook gelijk gezonder gaan eten. En daar legde ik de lat gelijk weer hoof. Het gevolg: ik schoot er onderdoor. Mijn les: geen probleem, kan gebeuren, pakken we volgende week weer op.

Maar vanavond had ik echt een geweldige workout (actie: zoek Nederlands woord). Ik kwam vol energie thuis. Dus heb ik om half 10 de koelkast opgeruimd, gedoucht, geschoren en de sporttas voor de volgende keer gepakt. Helemaal top. En ik heb óók nog een salade voor morgen gefixt.

Want wat je vandaag al goed kunt doen hoeft morgen niet.

Dat levert mij het inzicht op dat het goed is dat ik weer in beweging ben. Daarmee ben ik goed op weg om gezond te leven. Bewegen is het vliegwiel dat andere zaken in beweging zet.

Ik ben er blij mee 🙂