Press "Enter" to skip to content

Een paar uur voor de paraplu

Ik had maandag dus een afspraak. Hij was om 10 uur en ik had Eleanor naar haar werk gebracht. Daarom was ik al om 9 uur dichtbij mijn afspraak. Als ik naar huis zou rijden, dan zou ik gelijk weer in de auto moeten springen.

Dus parkeerde ik de auto en ging ik ergens koffie te drinken. Dat is lastiger dan je denkt op maandagochtend kwart over 9. De croissanterie vlak bij de parkeergarage was nog dicht. Daar tegen over: het koffiewinkeltje waar ze ook koffie schenken idem dito.

Toen kneep ik hem wel even. Figuurlijk, want ik had geen zin een stadswandeling. En letterlijk, want mijn darmen slaakten de roep van de natuur. Ze slaakten hem luid. Tussen hoop en vrees liep ik naar de McDonalds om de hoek.  Hij was akelig leeg. Gelukkig op een tafeltje met een oud mannetje na.

Ik durfde nog niet te zuchten van verlichting. Dus ik bestelde snel een koffie, pakte een tafeltje en rende naar het toilet. Wat daarna gebeurde bespaar ik jullie. En er komt ook geen “Maar wat ik wel wil zeggen…”

De McDonalds op maandagmorgen om twintig over 9. Daar kun je een verantwoorde film laten beginnen. De hele zaak is uitgestorven. Op de oude man, het kassameisje en ik na. Op 3 grote flatscreens speelt een kabelkrant. Je hoort reclame afgewisseld met muziek. Je hoort steeds maar 1 minuut van een liedje en dan gaan ze door naar het volgende of de reclame.

Ook als niemand er eet, ademt alles consumptie uit. Ik iPhone een beetje, drink mijn koffie  en ga naar mijn afspraak.

5 Comments

 1. mack mack 17 november 2009

  Ik vind het een prachtig logje maar toch…ik mis ergens iets. Er staat iets enorm onbevredigends (voor ons dan) in de tweenalaatste alinea. Maar ik kan het niet precies duiden.

 2. Frans Frans 17 november 2009

  Ja, dat heb ik nou ook. Gatver.

  Ik moet zo gaan slapen, maar dat wordt dus de hele nacht wakker liggen. En tobben.

  Je wordt bedankt.

 3. Bjorn Bjorn 18 november 2009

  Ik hoop dat ik jullie niet te veel ontriefd heb.

 4. mack mack 18 november 2009

  Zeg, door jou schuld (jij begon over poep) is het nu één grote diarree op mijn weblog!

Geef een reactie