Ik ben op dieet. Of liever: lifestyle change. Als je het woord dieet laat vallen, dan zijn er altijd drie personen aanwezig die “Sonja Bakker” roepen. Nee, dat is het dus niet. Het gaat bij mij om veel meer. De laatste jaren heb ik veel te weinig aan beweging gedaan en ik het standaard te lekker gegeten.

Ik ga dit te lijf met een plan. (Als het een beetje té Oprah wordt, hoor ik het wel.) Op tijd slapen. Geen tussendoortjes. Ik wil binnen 10 weken een half uur kunnen hardlopen. Veel water drinken. En niet meer dan 3 koppen koffie.

Dit plan speelde al een tijdje door mijn hoofd, maar vrijdag hakte ik pardoes de knoop door. Op m’n werk konden we realtime de resultaten van een actie volgen. Dat ging als een tiet. Iemand had al geroepen dat we boven een bepaalde score champagne zouden krijgen en daagde mij uit iets vergelijkbaars te doen. Mijn belofte was nog maar koud voorbij mijn lippen of ik was al officieel op dieet.

De komende tijd zullen jullie Bridget Jones-achtige berichten voorbij zien komen: zondag 18 maart, 100 kilo, 0 paaseitjes, morgen champagne op het werk.

Ik wil hierbij het werkwoord Bjorn Frankeën introduceren.