Press "Enter" to skip to content

Deze jongen gaat met pensioen!

Op tafel ligt een envelop met een onbekend logo. De naam van een concurrent staat erbij. Nieuwsgierig rop ik hem open.

Ik haal de brief eruit. In het briefhoofd staat een  ander logo. Het is van een pensioenfonds, geen concurrent. Jaren geleden zat ik daar kort bij. Omdat ik toen een andere baan kreeg, heffen ze nu mijn pensioen op. Ze keren het bedrag uit dat ze voor me bewaren. Ik herinner mij weer dat ik daar een formulier voor heb ingestuurd.

Even denk ik aan een zonnig strand. Ik relax met een cocktail. Ik ben even voorbij de 30 en ik geniet van mijn pensioen. Mijn mondhoeken krullen omhoog. Het is te mooi om waar te zijn.

Het is zeker te mooi om waar te zijn. Na belastingen blijft er krap 70 euro over. Moet ik dat nou sparen of geef ik het aan iets leuks uit? Ik heb geen idee. Ik ga in ieder geval niet vervoegd met pensioen.

Maar een zelfgemaakte cocktail zit er vast wel in.

11 Comments

 1. David David 10 februari 2010

  Voor zeventig euro koop je een #biertijd van epische proporties.

 2. duncanhillsblog duncanhillsblog 10 februari 2010

  @BjornFranke Goed, ik wil weten hoe je die urlshortener op je eigen domein hebt gekregen. #nerd

 3. CasaSpider CasaSpider 10 februari 2010

  Mag ik even gokken? Waarschijnlijk heb je 350 euro ingelegd. Tsja, die kosten he…
  Geniet er maar lekker van!

  • Bjorn Bjorn 10 februari 2010

   Nee, 100 euro. Gewoon inkomensbelasting

 4. mack mack 11 februari 2010

  Ja, vind je het gek dat je op je 65e die 70% niet meer haalt als ze zulke reserves gewoon vervroegd gaan uitkeren. Heb je wel eens uitgerekend hoeveel € 70 over 1000 jaar waard is?

  • Bjorn Bjorn 11 februari 2010

   @mack, jij bent de boekhouder van ons 2. Maak me blij

 5. Xiwel Xiwel 12 februari 2010

  Een paar maanden terug kreeg ik een afkoopvoorstel. Moest nog flink zoeken waar dat van was. Bleek dat te komen van een jaar uitzendwerk, zo’n 6 jaar geleden. 2 jaar terug had dat pensioenfonds nog een overzicht gestuurd met het opgebouwde pensionrecht. Was toen 450 euro en dit voorstel van 2 jaar later zou ik 470 euro bruto krijgen. IB betaal ik er niet over, maar wel 32% sociale verzekeringpremies. Na mijn 65ste is dat maar 16%. Daarbij komt dat het pensioenfonds er nu toevallig niet voor niets mee komt. Ze hebben geld nodig en willen de administratieve kosten drukken. In zo’n situatie verwacht ik op z’n minst een berekening die aangeeft wat ik er als voordeel aan heb. Geen letter daarover. Zelf vind ik dit aanbod veel te mager, dus mogen ze nog een aantal jaren mijn pensioenrechten indexeren. Of later met een beter (en onderbouwd) voorstel komen. Dat zij mijn pensioen mogelijk slecht beleggen neem ik dus maar als risico.

  • Bjorn Bjorn 14 februari 2010

   Sorry, bennie van cijfertjes en regeltjes

  • Bjorn Bjorn 14 februari 2010

   Maar het klinkt wel als een waardevolle bijdrage

Geef een reactie