Press "Enter" to skip to content

De liefste thuis

In 7 jaar hebben wij 21 bandjes met homevideo’s volgeschoten.
21 bandjes die we eigenlijk nooit bekeken hebben.
21 bandjes die hoognodig gedigitaliseerd moesten worden.

Direct na de geboorte van Marit begonnen met met filmen. Eleanor vondh et filmen van de geboorte zelf geen goed idee. Sinds dien filmden we regelmatig. Vooral verjaardagen, vakanties en – zo blijkt nu – veel dansjes van Marit en Elke. Tot een paar jaar geleden. Dat we de filmpjes niet bekeken had daar mee te maken.

Het lukte ons steeds niet om de camera aan te sluiten op de computer of tv. Een paar weken geleden trouwde mijn zwager en daarvoor hadden we de camera weer uit de mottenballen gehaald. Nu moesten we het bandje wel digitaliseren. Het is één ding dat je de hoogtepunten uit je eigen leven niet bekijkt. Als iemand anders’ mooiste dag van zijn en haar leven er op staat, wordt het een ander ding.

Met wat navraag en een oude laptop waar het juiste kabeltje op kon worden aangesloten lukte het. De film kwam er mooi op. Ik wist nu hoe het moest, dus geloofde ik er dit weekend aan. Het werd een weekend met hoogtepunten.

Want niet alleen zag ik peutertje Marit met een heule bos haar, maar ik zag ook het kale knikkertje van Elke op haar eerste verjaardag. Weekendjes in huisjes en vakanties in België en Zweden. En dansende dochters. Veel dansende dochters die het ontzettend goed met elkaar kunnen vinden.  Twee bijzondere meiden.

Gelukkig kunnen we straks lekker vaak naar ze kijken op tv. Als ze slapen. Want slaap hebben we wel nodig van al dat gedans en zo.

Be First to Comment

Geef een reactie