Press "Enter" to skip to content

De kroonprins is trots op me

Ieder jaar heb ik een therapeutisch klusje: de schouw. We moeten voor 1 november ons deel van de sloot achter het huis schoonmaken. Dat is belangrijk, want veel water uit Drenthe stroomt via (o.a.) onze sloot naar het Reitdiep. Het Reitdiep brengt het water via Lauwersoog naar de Waddenzee.

Ons perceel is een belangrijke schakel in het Groningse watermanagement. Daarom hijs ik mij ieder jaar op de laatste, of 1 na laatste zondag van oktober in mijn oudste kleren om de sloot in te gaan voor een therapeutisch potje scheppen.

Dit jaar was het zelfs de eerste zondag van november. Ik stond nog maar net met mijn laarzen in het water of een buurman werd door zijn vrouw richting sloot gestuurd. Schept wel een band, dat waterplant scheppen. Ik zag direct dat ik het slimmer aan had gepakt. Buurman had wel een overall-met-laarzen aan. Maar ik schepte de waterplantjes direct richting groene bak. Die had ik strategisch onderaan het talud geparkeerd. Dat scheelt scheppen.

Ik was al in een uurtje klaar. Ik heb niet eens koffiepauze gehad. De kroonprins zal trost op me zijn.

6 Comments

 1. mack mack 2 november 2009

  En dan heb je niet zoiets van: atoombom op Drenthe?

 2. Bjorn Bjorn 3 november 2009

  Dan komt al dat ingestraalde water alsnog onze kant op! Bovendien is het zielig voor Bartje. En ik woon te dichtbij Drenthe

 3. Smitsky Smitsky 4 januari 2010

  Mag buurman ook? Dan ga ik voor George Clooney. Mogen het ook meer buurmannen zijn? Doe Denzel Washington dan maar erbij.

 4. Smitsky Smitsky 4 januari 2010

  Waarom komt dat comment hier bij te staan? Slecht gemikt?

Geef een reactie