Press "Enter" to skip to content

De groene bak is leeg

Ik heb vanmiddag de groene bak geleegd. Dat klinkt niet bijzonder. Maar als dat al twee jaar niet gebeurd is, dan is dat wel even een werkje.

Eind september 2005 kregen wij graszoden in de tuin. Blij met het eindresultaat hadden wij onze groene bak volgestopt met de zoden die wij echt niet meer kwijt konden. Echter, een week later bleek dat de vuilnisman hem niet mee wilde nemen. Hij was te zwaar.

Zo heeft hij daar 2 jaar gestaand. Zo nu en dan kwam er wat bij, want dan was dat toch maar weggegooid. Gemaaid gras ging doorgaans met de grijze bak mee. Hoewel hij een stuk groter i en hij vaak tot voorbij de nok gevuld was, was hij nooit te zwaar voor de vuilniswagen. Vuilnis heeft dus ook gewichtsproblemen, denk ik dan.

Het was best een klus om de groene bak in de auto te krijgen. Een afvalbak mag in Groningen maximaal 60 kilo wegen om opgehaald te worden. Ik moest dus zeker met rechte rug de bak de auto in hefbomen. Tape hield de klep dicht. Je wilt toch voorkomen dat half-gecomposteerde graszoden uit je biobak onwelriekend bezit nemen van je burgerbak.

“Zo, dat stinkt.” Een man die wat takken naar de vuilstort brengt, kijkt me half bewonderend aan. Alsof ik het presteer om binnen een uur drie keer een luide wind te laten. Onder gejuich van het naastgelegen voetbalveld schep ik de bak verder leeg. De vraag “Welke stank?” kan ik net op tijd inslikken.

6 Comments

 1. Anoniem Anoniem 8 september 2007

  Twee weken geleden, zag ik een stuk kip in onze container liggen met een bewegende wollen trui aan. Een uurtje later kwamen de maden uit de container klimmen.

 2. mack mack 8 september 2007

  Twee weken geleden, zag ik een stuk kip in onze container liggen met een bewegende wollen trui aan. Een uurtje later kwamen de maden uit de container klimmen.

 3. Johan Johan 9 september 2007

  Mack wilde blijkbaar toch anoniem blijven 😉

 4. Bjorn Bjorn 9 september 2007

  Onze groene bak was zo vies, dat de maden er niet eens meer in durfden! 😉

 5. Bitfreak Bitfreak 9 september 2007

  LOL 🙂 Erg herkenbaar… onze bak maak ik nu onregelmatig schoon door hem nadat hij geleegd is plat neer te leggen en de restanten er met de tuinslang uit te spuiten. Het stinkt wel ff maar dan is alles in elk geval grondig verwijderd en in het riool gespoeld 😉

 6. Kwebbel Kwebbel 10 september 2007

  Beetje bleek, afwasmiddel, allesreiniger erin (ja..door elkaar) en de bak is weer als nieuw 😉

Geef een reactie