Press "Enter" to skip to content

De brandweerspullen van opa mee

Vandaag had Marit brandweerspullen van opa Jouke mee. Het was een geweldig succes. De spullen zijn in alle klassen van het noodgebouw geweest. Fijn om zo een steentje te kunnen bijdragen.

Mijn vader is – zo lang als ik me kan herinneren – commandant van de vrijwillige brandweer op het werk. Juf had zelf nog een paar brandweerboekjes liggen omdat vorige week (o, de ironie) twee brandweervrouwen langs waren geweest voor kinderboekenweek. Eleanor kwam op het idee om haar nog een beetje verder te helpen. Wie weet is het goed voor de verwerking.

Daarom konden we vanmorgen 2 dozen met een brandslang, spuiten, een echt brandweeroverall, een gasmasker en een stoere brandweerhelm (met speciale bril!) ophalen bij mijn ouders. Elke kon vandaag bij ze terecht, dus we waren er toch. We waren ook nog op tijd terug om de spullen voor half 9 op school af te leveren. Juf was superenthousiast. Met een grote glimlach vertrokken we naar ons werk.

Vanmiddag hoorden we dat de spullen langs alle klassen waren gegaan. Veel kinderen hadden de helm opgehad en met bewondering naar de echte overall en andere spullen gekeken. Een schot in de roos! Helemaal geweldig omdat te horen.

Vanavond brachten mijn ouders Elke weer terug. Jouke legde vol enthousiasme aan de meiden uit waar alles voor was. Elke had de spullen ’s morgens nauwelijks gezien, dus kreeg ze een speciale voorstelling. Het had twee glunderende meiden als resultaat. En ik zag waar ik mijn enthousiasme vandaan heb.

Jouke vertelde dat hij het wel leuk had gevonden om het zelf te vertellen in de klas. Dat gaan we dus snel aan Elkes juf vragen!

Be First to Comment

Geef een reactie