Collegialiteit is niet mijn sterkste punt. Als het eigenlijk mijn beurt is om koffie te halen, dan is een dorstige collega mij altijd voor. En als ik het een keer haal, dan vergeet ik wie suiker en melk had. Of nog erger, wie warm en koud water wilde hebben.

Feit is dat ik een slechte verhouding heb met de koffiemachine. Uit een koffiemachine komt koffiemachine koffie en er bestaat geen onderscheid tussen ‘verse koffie’ en ‘instant koffie’ dat uit een automaat komt. Maar toch maakt het ding daar onderscheid tussen! En warme chocolademelk met een schuimlaagje noemt hij ‘warme chocolade cremé’.

De optie om je koffie sterker of slapper te maken is helemaal belachelijk! Je krijgt dezelfde hoeveelheid koffieprut, maar daar gooien ze minder koffie doorheen om het bakje robuuster te maken. Maar het is natuurlijk nooit genoeg om espresso te mogen heten. Al mag koffiemachine espresso, natuurlijk nooit espresso heten.

Vandaag heb ik het allemaal goed gemaakt. Onder het mom van het wereldkampioenschap, de overwinning van Oranje, het feit dat ik uit Bedum kom en in het Robben Café altijd een rondje wordt gegeven als Arjen scoort, fusiestress en een kapotte airco heb ik ijsjes gehaald. Lekkere raketjes in de kleuren en met smaakstoffen van onze nationale driekleur.

Ik ga alvast werken aan mijn speech.