Press "Enter" to skip to content

Collega van het Jaar

Collegialiteit is niet mijn sterkste punt. Als het eigenlijk mijn beurt is om koffie te halen, dan is een dorstige collega mij altijd voor. En als ik het een keer haal, dan vergeet ik wie suiker en melk had. Of nog erger, wie warm en koud water wilde hebben.

Feit is dat ik een slechte verhouding heb met de koffiemachine. Uit een koffiemachine komt koffiemachine koffie en er bestaat geen onderscheid tussen ‘verse koffie’ en ‘instant koffie’ dat uit een automaat komt. Maar toch maakt het ding daar onderscheid tussen! En warme chocolademelk met een schuimlaagje noemt hij ‘warme chocolade cremé’.

De optie om je koffie sterker of slapper te maken is helemaal belachelijk! Je krijgt dezelfde hoeveelheid koffieprut, maar daar gooien ze minder koffie doorheen om het bakje robuuster te maken. Maar het is natuurlijk nooit genoeg om espresso te mogen heten. Al mag koffiemachine espresso, natuurlijk nooit espresso heten.

Vandaag heb ik het allemaal goed gemaakt. Onder het mom van het wereldkampioenschap, de overwinning van Oranje, het feit dat ik uit Bedum kom en in het Robben Café altijd een rondje wordt gegeven als Arjen scoort, fusiestress en een kapotte airco heb ik ijsjes gehaald. Lekkere raketjes in de kleuren en met smaakstoffen van onze nationale driekleur.

Ik ga alvast werken aan mijn speech.

7 Comments

 1. mack mack 12 juni 2006

  De man die de salarissen verzorgt krijgt altijd koffie rond de 22e.

 2. Wiro Wiro 13 juni 2006

  Ik haal mijn eigen koffie wel.

 3. Bjorn Bjorn 13 juni 2006

  Wat drink de man van de salarissen in de tussentijd?

 4. Kwebbel Kwebbel 13 juni 2006

  Die ijsjes kwamen toch niet uit het koffiemachine mag ik hopen

 5. Bjorn Bjorn 14 juni 2006

  Nee, zo koud is het koude water ook weer niet dat het aparaat tapt.

 6. marcel marcel 28 juni 2006

  Waarom op een dag dat ik er niet was?

 7. Bjorn Bjorn 30 juni 2006

  Jíj kiest er voor om anderhalf uur te gaan rijden i.p.v. vijf minuten te gaan lopen… 🙂

Geef een reactie