Press "Enter" to skip to content

Bierblogje

Je zult mij niet snel met een krat bier de supermarkt uit zien komen. Ten eerste weet ik niet waar ik hem kwijt moet. En ten tweede, ik drink zo weinig dat het uiteindelijk over datum gaat. Maar als ik bier koop, doe ik het wel gelijk goed!


Doordeweeks drink ik bij hoge uitzondering. Er zijn periodes geweest waarin ik helemaal geen alcohol dronk. Bij het zien van bier raakte ik al licht aangeschoten. Het kon daardoor gebeuren dat ik – bij hoge uitzondering – een paar jaar geleden voor het eerst een biertje op de late zondagmiddag dronk. Sindsdien is het een gebruik (zij het zeer onregelmatig) geworden. Eentje die ik maanden kan overslaan.

Bier kopen is daarom voor mij een feestje. Want als je het bijna niet doet, moet je het ook goed doen. Ik kan zo 5 minuten voor het bierschap staan lummelen voor ik een keuze heb gemaakt. Ik heb namelijk mijn voorkeuren en daar ben zeer pietluttig in. Ik zie dat als teken van een verfijnde smaak. Eleanor weet dus ook beter dan bier voor mij te kopen!

Ik drink het liefst

 • Brand (gewoon en Up)
 • Hertog Jan
 • Grolsch

Dit weekend zag ik Kornuit van Grolsch liggen. Nog niet eerder gehad. En voor ik het wist lag er (zo maar!) een heel sixpack in het wagentje. Kan ik dus mooi de hele winter mee door!

3 Comments

 1. Bert-Jan Bert-Jan 17 december 2013

  Laat je ook even weten hoe het gesmaakt heeft?

 2. Margo Margo 17 december 2013

  Ik drink alle bier. Ik verbeeld mij dat Duits bier het lekkerst is. Maar ik heb er geen verstand van. Wij kopen het bij de Aldi, anders Brandt, Heineken of wat anders. Jupiler. Ach het smaakt allemaal naar bier. Alleen bruin bier en dat hele lichte vind ik niet te zuipen.

 3. Bjorn Bjorn Post author | 17 december 2013

  @Bert-Jan, smaakte prima!
  @Margo, over bier moet je niet moeilijk doen. Als het lekker is, is het lekker

Geef een reactie