Press "Enter" to skip to content

Bewijs

Ik vind het soms nog een vreemd idee dat ik vader word. En ik merk dat ik mijn woordkeuze daar steevast op aanpas:

Mijn vriendin is zwanger en wij zijn in verwachting van een kindje.

Het is dat ik een kotsende vriendin en een echo als bewijs heb, want diep in mijn hart heb ik die twee streepjes op dat piesstokkie van de Trekpleister nooit vertrouwd. Wij, mannen, zijn visueel ingesteld en wij hebben nergens geleerd dat als je twee blauwe streepjes ziet, je vader gaat worden. Niet dat wij het pas geloven als er een kant en klaar kind uit de baarmoeder rolt, maar een beetje bollere buik in de eerste paar weken van de zwangerschap zou een beter signaal voor ons zijn.

Gelukkig hebben wij vorige week vrijdag een echo laten maken. Zo kon ik met eigen ogen zien dat er een klein mensje in de buik van E zit. Ik kon niet geloven wat ik zag toen het leukste kind in baarmoeders ter wereld even bewoog. Als een opspringende supporter die zichzelf op het grote beeldscherm in het stadion ziet.

Kijk pappa, ik zit hier!

8 Comments

 1. Margreet Margreet 16 september 2004

  Mooi he?

 2. mack mack 16 september 2004

  Prachtig!

 3. Bambi Bambi 16 september 2004

  En de volgende keer wordt er vriendelijk naar je gezwaaid 🙂

 4. George George 18 september 2004

  Felicitatas. Nu maar voorbereiden op jullie gezinsleven, want een ding is zeker je bent vanaf april nooit meer met je 2-tjes!

 5. karin karin 22 september 2004

  Het lijkt me voor een aanstaande papa erg raar om alles niet geheel baarmoederlijk mee te maken. Je staat er dan maar een beetje bij, heb ik dan het idee. Behalve als je vriendin kotsend boven de toiletpot hangt en ze tussen het kokken schreeuwt dat je moet opzouten met je gezeur. Dan voel je je er toch best wel bij betrokken. Pas als de bevalling is geweest en jij getuige bent van de eerste dampende poepluier zou je misschien stiekem willen dat je hard kon wegrennen. Of niet? Maar dat zou je ook baby vrees kunnen noemen. Alles bij elkar is het prachtig om een klein kindje *jouw* kindje te noemen! 🙂

 6. Bjorn Bjorn 22 september 2004

  Ik kijk ontzettend uit naar een fijn warm pakketje met inhoud!

Geef een reactie