Ik heb een weekje vakantie. De meiden ook. Marit zelfs twee. En gezellig dat ik het vind! De meiden dribbelen een beetje om me heen. Ik doe wat huishoudelijk werk. Twitter wat. Drink wat koffie. We bezoeken een oma. Heerlijk.

Thuis in mijn eentje vind ik maar saai. Duizenden dingen schieten door mijn hoofd. Boodschappen halen, stofzuigen, eten voorbereiden, was ophangen. En daar nog 996 andere dingen naast. Aan het eind van de dag heb ik – als het meezit – alleen het eten klaargemaakt. Blij word ik daar niet van.

Toen Elke op mijn roostervrije maandagochtend naar de peuterspeelzaal ging, vond ik dat leuk. Een lekker ochtendje voor mijzelf. Ik maakte Eleanor er jaloers mee. Maar eigenlijk ben ik dan nooit echt op dreef. Ik moet mijn dag plannen om echt iets gedaan te krijgen. En ik moet vooral niet op de bank gaan zitten.

Met Marit en Elke erbij vind ik het echt leuk. Gezellig wat drinken. Koekje erbij. Ik doe daadwerkelijk wat aan het huishouden. En de knuffels die ik krijg, zijn de fijnste van de wereld.