Press "Enter" to skip to content

Filter 1: Nummero uno

Ik begin iets nieuws: iedere zondagochtend plaats ik de blogs, podcasts en artikelen die mij zijn opvallen. Ook neem ik je mee in de digitale archeologische zoektocht naar mijn sporen op internet. Welkom in Bjorn’s Bubbel!

Hoe Aletta Jacobs Nederlands eerste studente werd

Aletta Jacobs is een heldin. Ze zette alles op alles om als eerste vrouw in Nederland te kunnen studeren, zo werd ze als eerste vrouw huisarts en ze deed in haar praktijk geweldig werk. Op Stadclickt las ik een mooi verhaal over hoe ze Thorbecke op zijn sterfbed overtuigde haar toe te laten op de universiteit.

’s Werelds langstdurende bouwproject

La Sagrada Família is het meesterwerk van kunstenaar en architect Antoni Gaudí. Door zijn plotselinge dood, een opstand tegen de katholieke kerk en het vernietigen van originele maquettes duurde het meer dan 80 jaar om dit bouwwerk te voltooien. De makers van 99% Invisible maakten een heerlijke podcast over de bouwgeschiedenis van La Sagrada Família.

Mijn appje om tafels te oefenen

Dochter Elke had wat moeite met het leren van tafels. Voor haar maakte ik daarom een appje om de tafels leuk te kunnen oefenen. Leren op de laptop of een smartphone is natuurlijk veel leuker dan van een beduimeld stenciltje. Hoe zit het met jou? Ken jij ze allemaal nog?

Pret met Facebook Events

Ik dacht dat Facebook Events voor Project X feestjes waren. Tijdschrift Top Gear geeft er een andere draai aan. Zij organiseren Het WK onnodig links rijden in een een Fiat Multipla. Dat vond ik erg geestig. Maar origineel is anders, want het barst van vergelijkbare events. Zoals daar zijn: het EK Stoeptegelkoppen, WK in de sloot rijden en het verfijnde WK Schnitzelsmijten.

Tegeltje aan diggelen

Tot volgende week!

 

Bjorn

Be First to Comment

Geef een reactie