Press "Enter" to skip to content

Zonder Marit

Het blonde meisje van K3 heeft bedacht dat ze wil dansen. Nee, niet dansen zoals ze dat met haar twee vriendinnen doet, maar stijldansen. Met een mooie jongen. Dancing with the stars gaat ook niet aan Vlaanderen voorbij, blijkbaar. Toevallig komt er een heus kampioenspaar ballroomdansen langs en ze hebben ook nog een stel in de leeftijd van de doelgroep meegenomen. Het wordt voor pappa’s pas oninteressant als ze hun naam eer aan gaan doen en witte puntmutsen opzetten.

Piet Piraat legt aan zijn bemanning uit dat het goed is om te recyclen. Het jonge paar geeft een dansje weg. Het oude paar ook. En ik meen het ontbreken van een onderbroek te bespeuren bij de volwassen danseres. Haar jurk heeft een split, zoals dat heet, maar eigenlijk is de jurk maar half af. Dan krijg je dat soort dingen. Vlaamse kindertelevisie is blijkbaar nog steeds verdacht. Ook een Nederlanse goochelares (goochelarin? goocheldoos?) kan daar met haar “Haaai, kids” niets aan veranderen. Je kunt drie volwassen meisjes, waarvan één zwanger, wel in kinderkleren hijssen en op een Lolita-dieet zetten, oestrogeen verraadt zich niet.

De bel gaat. Opa en oma brengen onze dochter thuis. Eleanor en ik waren ziek en Marit is ook op zondagmiddag altijd, ook al is het onverwachts, een herberg te vinden.

Als Marit al lang in dromenland is en wij tijdens het kampioensfeest van PSV op de bank ontbrakken, krijgt Eleanor een helder moment. “We hebben naar K3 gekeken. Zonder Marit.” Ik kijk haar vragend terug. Wat is daar bijzonder aan?

3 Comments

 1. mack mack 10 april 2006

  Met zo’n kleintje in huis ben je veel vaker ziek. Ik had laatst de waterpokken maar -o wonder- een dag later waren ze al weg.

  Marit Jonna is net een jaar oud, veel te jong om K3 te snappen, dus om haar nu de schuld te geven dat jullie er naar kijken….beetje zwak.

 2. Bjorn Bjorn 10 april 2006

  Als je alle danspasjes al na kan doen, ben je niet te jong!!

  (Bjorn’s Vaderslatijn, bladzijde 32)

 3. Bambi Bambi 13 april 2006

  Hahahaha 😀
  Schip Ahoy Piraatjes. Marit is gewoon een excuus om dit soort programma’s te gaan kijken. Geef maar toe.

  “ja, ik moest kloppen want de bel doet het niet”

Geef een reactie