Press "Enter" to skip to content

Wie weet gebruikt hij deodorant

Bij Nova hebben ze altijd een stripje aan het eind. Het is een bewegende spotprent. En ondanks mijn intelligentie en brede interesse begrijp ik hem nooit. Hoe kan dat nou?Vanavond hadden ze een stripje met Balkenende. Hij had een rode neus., er liep water uit en hij ging een kamer in. Hij liep de kamer uit en er viel daarna steeds een groot blok op zijn hoofd. Ferry Mingele moest lachen. Ik bleef in verbijstering naar de aftiteling kijken.

De stripjes zijn van Joep Bertrams.  Zijn stripjes worden altijd aangekondigd met “De visie van Joep”. Ik denk dat ik het daarom nooit snap. Eerst erger ik mij namelijk 43 seconden aan het woord ‘visie’. En dan is het al voorbij. Ik weet wat ‘visie’ betekent (mening, kijk op de werkelijkheid), maar ik hoor voornamelijk ‘waarheid’. Ik denk altijd dat spotprenttekenaars zure, zonderlinge mannen zijn die geen deodorant gebruiken.

Ik ken Joep niet persoonlijk. En dat maakt het nog erger, want dan ga ik er zelf dingen bij bedenken. Had ik maar een foto gezien waarop hij te zien is als een aardige man. Iemand waarvan je denkt dat hij het liefst een puzzeltje maakt met zijn (klein)kinderen of oude vrouwtjes helpt met oversteken.

Dan had ik het nog niet gesnapt. Maar dan erger ik mij steeds niet zo. Alle 3 keren per jaar dat ik de “Visie van Joep” zie.

6 Comments

 1. Frans Frans 13 januari 2010

  Snap die Joep ook 10 van de 9 keer niet …. wacht ff …

  *surft naar novatv.nl*
  *zoekt laatste uitzending*
  *bekijkt Joep*
  *bekijkt Joep nog een keer*

  Nee, snap hier ook geen reet van.

  Vermoed dat het alleen voor heeeeeel intelligente mensen is, die visie van Joep. Ik denk eigenlijk dat niemand het snapt, maar dat we dat niet durven toegeven. En we dan gewoon maar een beetje intellectueel meelachen, dan valt het niet zo op.

  Gelukkig duurt het maar een paar seconden.

 2. Kwebbel Kwebbel 13 januari 2010

  Ik ken ze niet maar dat meneer Mingele er om moet lachen wil natuurlijk niet zeggen dat hij ze WEL begrijpt.

 3. Frans Frans 13 januari 2010

  Helaas voel ik mij na vijf keer kijken genoodzaakt mijn grondige analyse van Joeps hersenkronkels te staken, daar ik lichtelijk *burp* onpasselijk word van de snottebellen van de heer Balkenende.

 4. Xiwel Xiwel 14 januari 2010

  Zelf ben ik gek op goede spotprenten. Ben ook blij dat Jos Collignon de inktstpotprijs gewonnen heeft met de uitglijdende scheve schaatser in het DSB-logo.

  Jos, maar ook Tom Janssen, maken in een paar seconde duidelijk waar een columnist of een cabaretier 10 minuten voor nodig heeft.

  Joep wil ook graag bij dit 2-tal horen, maar het lukt hem niet. En al zeker niet met zijn te ver gezochte spotfilmpjes. Ik moet er ook moeite voor doen om er iets in te zien. En dat wil wel wat zeggen. De gewone spotprenten van Joep zijn een stuk beter. Hij tekent erg mooi. Maar ook daar mist ie vaak de juiste timing. Ofwel net het verkeerde onderweg op het juiste moment of vise versa.

  Overigens zijn Fokke en Sukke ook vaak goed getimed en dan merk ik dat dat belangrijke is dan een mooi afgewerkte tekening.

 5. Bjorn Bjorn 14 januari 2010

  @Xiwel F&S vind ik vaak erg goed. Alleen je komt ze zo veel tegen!

Geef een reactie