Bij Nova hebben ze altijd een stripje aan het eind. Het is een bewegende spotprent. En ondanks mijn intelligentie en brede interesse begrijp ik hem nooit. Hoe kan dat nou?Vanavond hadden ze een stripje met Balkenende. Hij had een rode neus., er liep water uit en hij ging een kamer in. Hij liep de kamer uit en er viel daarna steeds een groot blok op zijn hoofd. Ferry Mingele moest lachen. Ik bleef in verbijstering naar de aftiteling kijken.

De stripjes zijn van Joep Bertrams. ¬†Zijn stripjes worden altijd aangekondigd met “De visie van Joep”. Ik denk dat ik het daarom nooit snap. Eerst erger ik mij namelijk 43 seconden aan het woord ‘visie’. En dan is het al voorbij. Ik weet wat ‘visie’ betekent (mening, kijk op de werkelijkheid), maar ik hoor voornamelijk ‘waarheid’. Ik denk altijd dat spotprenttekenaars zure, zonderlinge mannen zijn die geen deodorant gebruiken.

Ik ken Joep niet persoonlijk. En dat maakt het nog erger, want dan ga ik er zelf dingen bij bedenken. Had ik maar een foto gezien waarop hij te zien is als een aardige man. Iemand waarvan je denkt dat hij het liefst een puzzeltje maakt met zijn (klein)kinderen of oude vrouwtjes helpt met oversteken.

Dan had ik het nog niet gesnapt. Maar dan erger ik mij steeds niet zo.¬†Alle 3 keren per jaar dat ik de “Visie van Joep” zie.