Press "Enter" to skip to content

Terug naar kasteel Wolfenstein

Ik heb een nieuw oud spelletje op de iPhone: Wolfenstein. Heerlijk. Lekker moffen neerknallen. Dat was toch al gauw 15 jaar geleden.

Wolfenstein 3d was echt een doorbraak. Het was de eerste 3d first person shooter ooit. En dat 3d moet je met een korrel zout nemen. Deze game kwam lichtjaren voor Avatar. Maar leuk dat het was!

Ik heb het enorm veel gespeeld. Zoveel, dat ik de weg nog steeds weet. Bizar om dat te ontdekken. Briljant om weer “Ah! Mein Leben!” te horen. En ik ruik de geur weer van bolognese chips we op vrijdagavond aten. Na het computeren keken we ‘Allo ‘Allo. Eerst schieten op moffen. Daarna lachen om moffen.

Te gek!

Maar vandaag viel mij toch iets geks op. In het kasteel zitten liften en trappen altijd op dezelfde plek. Waarom zitten die altijd aan de andere kant van de verdieping? Waarom zijn er überhaupt geen trappen in die hut?

Dat ik dat pas na al die tijd ontdek.

2 Comments

  1. mack mack 26 mei 2010

    Wat fijn om te lezen, lekker moffen neerknallen. Als ik het woord mof al uitspreek is het meestal één en al verontwaardiging.

  2. zustertjen zustertjen 27 mei 2010

    Heerlijk die nostalgie.
    Maar gezien de tegenwoordige tijdgeest verbaasd het me dat er nog geen actiegroep is opgestaan om het spelletje te verbieden.

Geef een reactie