Press "Enter" to skip to content

Roodkapje, waar ga je heen?

Paul de Leeuw heeft een nieuw programma, Roodkapje. Daarin moet je teamgenoot raden welk bekende persoon je uitbeeldt. Een vlotte versie van Wie Ben Ik, zeg maar. Leuk programma-idee voor de zaterdagavond, maar er is nog wel wat werk aan de winkel.

Het spel is erg leuk om te spelen. Ik heb het zelf een keer gedaan met een aantal collega’s. En ik vond het briljant om te zien hoe moeilijk het was om Magnum PI te raden voor collega’s die een jaar of 10 jonger waren. Bovendien is het zo simpel dat je binnen 5 minuten (en een rondje drankjes) kunt beginnen.

Hoe gaaf is het als je die lol op het televisiescherm kunt krijgen. Paul en zijn team hebben dat geprobeerd en in de eerste aflevering is dat gedeeltelijk gelukt.

Op televisie is het handig om een scheidsrechter te hebben. Het is een rustpunt en dat heeft dit spel op tv nodig, anders raakt de kijker de draad (en de score snel kwijt). Arme Jacques kwam er echter niet tussen. Jacques D’Ancona, professioneel meninggever van ver voor het twittertijdperk, oud-scheidsrechter op hoog niveau, dus iemand die zich notoir graag zelf hoort praten, kwam er niet tussen.

Mijn tip: geef hem een toeter en laat hem meer updates geven over de score (ook in beeld).

Het irriteerde me overigens mateloos dat de regie het antwoord steeds liet zien. Kijkers konden zo niet meer meedoen aan het spel en dat is zo ontzettend jammer. Want meedoen is wat dit spel leuk maakt.

Ik haakte een beetje af bij het liedje. Je kunt de VARA-corrifee wel uit de VARA halen, maar je haalt de VARA niet uit de corrifee. Paul de Leeuw past ook hier de sandwichformule toe: serieuze boodschapjes verpakt in entertainment. Dat had van mij niet gehoeven. Het programma heeft een rustpunt nodig, maar laat dan een BN’er die je moet raden ook optreden. Maar ik ben bang dat RTL daar geen budget voor over heeft.

Budget dat blijkbaar ook te krap was voor om het hele publiek een roodkapje te geven.

Het lijkt er nu beetje op dat ik het programma niks vond. In tegendeel, ik vond het leuk, maar ik ben bang dat na een half seizoen mensen zullen weglopen als er wel iets leuks op een andere zender te zien is.

Niet gezien? Kijk Roodkapje terug op RTLxl

Be First to Comment

Geef een reactie