Ik heb een hekel aan Bon Jovi. Je zou het het beste kunnen omschrijven als dat Bon Jovi “in mijn allergie” zit. Maar dat doe ik niet, want ik heb een hekel aan die uitdrukking.

Het impliceert namelijk dat ik een allergie heb. En dat daar permanent een mannetje met half lang haar over een bed met rozen zit te zingen. En dat is nog erger dan niet kunnen zeggen waarom je een teringhekel hebt aan Bon Jovi. Laat ik het als volgt samenvatten: sinds de jaren ’90 hebben ze alleen maar muziek voor meisjes gemaakt. Op zich geen probleem mee, omdat muziek voor meisjes er ook moet zijn. Maar niet verpakt als rockmuziek.

Tot voor kort vond ik niet alles aan Bon Jovi ruk. Slippery When Wet was een goed album, in mijn beleving. Totdat ik liedjes daarvan ging luisteren. Ik kwam tot de conclusie dat óók dat ruk was. Het is niet alleen een foute plaat, maar het pretendeert af en toe ook nog ergens over te gaan. Jon Bon Jovi waande zich af en toe een heuse Springsteen. Maar de enige overeenkomst is dat ze allebei uit New Jersey komen.

Nee, dan heb ik liever oprecht foute poedelrock als The Darkness. Dankzij hun is fout het nieuwe goed.