Press "Enter" to skip to content

Árstíðir, mooie muziek, moeilijke bandnaam

Het is heel aantrekkelijk om hoog op te geven over onbekende muziek. Vooral als ze een moeilijke bandnaam hebben, van IJsland komen en Noorse truien dragen.

Nee, ik heb het niet over Björk. Als je Bjorn heet, is die naam te voor de hand liggen. Ik heb het over Árstíðir. Er zitten zelfs letters in die alleen in het IJslandse alfabet voorkomen. Geen idee hoe je het uitspreekt, maar wel vet. Ik wil het ook niet weten, want opscheppen over mijn muzieksmaak gaat me het beste af in geschreven woord.

Maar goed.

Ze maken lekkere sferische muziek in een taal die ik niet versta. En dat draagt bij aan de klasse. Bij Engelse teksten heb ik altijd het idee dat ik het ook nog moet begrijpen. Wat verder bijdraagt aan jullie beeld over de interessantheid (is geen woord, weet ik) van mijn muziekkennis is dat zangeres Anneke van Giersbergen dit graag luistert op zondagmorgen. “Wie?” hoor ik je denken. Inderdaad, Anneke van Giersbergen. Bekend van DWDD, heeft dus vast verstand van zaken. Maar niet te bekend zodat er geen mystiek is.

Luister maar eens. Vooral liedje 2 is mooi.

5 Comments

 1. Margo Margo 18 januari 2015

  Mooi! Heel zuiver en rustgevend. Die ga ik onthouden.

  • Bjorn Bjorn Post author | 18 januari 2015

   Ik zou de naam opschrijven. Anders kom je er in de platenwinkel niet uit 🙂

 2. mack mack 19 januari 2015

  Wat versta je daar niet aan? IJslands is gewoon Nederlands met een hap sneeuw in je bek.

  • Bjorn Bjorn Post author | 20 januari 2015

   Nu he het zegt!

 3. Paul Paul 24 januari 2015

  Mooi inderdaad. Sigur Ros vind ik ook zo’n fijn IJslands bandje.

Geef een reactie