Press "Enter" to skip to content

9 cassettebandjes

Queen maakte de eerste muziek die ikzelf mooi vond. “Like the way I do” was – op enig moment – een favoriet van broer Ricardo. Hij maakte mij onbewust ook enthousiast voor dit nummer van Melissa Ethridge.

Volgens mij zond Veronica op een Goede Vrijdag de Top 100 Allertijden uit. Geweldig concept. Ik viel er in ieder geval als een blok voor. Ik zal een jaar of 10 geweest zijn. De dag ervoor had ik 9 cassettebandjes van 60 minuten gekocht. Ik ging het hele feest tapen.

De radio van Ricardo stond op de tafel en ieder half uur draaide ik de tape om of verving ik de tape. Iedere volle tape kwam keurig in de witplastic cassettekoffer terecht, die ik speciaal gekocht had.  Ik was trouw aan mijn taak, want, zo had ik bedacht, als ik alles opneem heb ik de 100 beste nummers ooit. Ik zou in één keer klaar zijn met mijn muziekcollectie. En ik zou altijd muziek hebben om op te zetten. Ik vond het een gouden plan.

Tussendoor speelde ik een 2d-voorloper van Wolfenstein. Ik kwam maar niet door het 3e level. Maar dat kon mij niet veel schelen, omdat de dj Melissa Etheridge aankondigde. “Like the way I do” kwam erop. Ik luisterde aandachtig. En ik vond het een gaaf nummer. Ik had geen idee waar het over ging. Dat ontdekte ik pas later. Tegelijk met de ontdekking dat het een discoklassieker is.

Vanavond hoorde ik hem weer eens terug. Leuk nummer, maar… nee. Ik heb nu een eigen muzieksmaak. Melissa kan er zeker mee door, hoor, maar ik ga niet bovenop de tafel staan om mee te blèren.

Toen ik op mijzelf ging wonen, heb ik de tapes weggegooid. Driekwart heb ik nooit geluisterd.

4 Comments

 1. Ricardo Ricardo 1 juni 2010

  Like the way I do associeer ik met name met Het Eierlandsche Huis :o) (samen met Summer op ’69, Paradise By The Dashboard Ligt, We Will Rock You, Mooi Man en meer van dat spul). Die radio staat hier nog steeds in de garage trouwens (en verschaft me Radio Veronica tijdens het klussen) 🙂

 2. mack mack 1 juni 2010

  Ja, je beschrijft een gevoel dat ik ook ken met die top 100. Volgens mij inderdaad op goede vrijdag. Ik weet nog wel dat ik veel die nummers niet eens kende toen ik ze van tevoren op een lijstje las. Bohemian Rapsody op 1? Hoe kan dat nou? Ik ken dat nummer niet eens.

 3. Johan Johan 1 juni 2010

  Haha, als ik alle bandjes die ik in de loop van de tijd gemaakt heb nu zou terugluisteren, zou ik me (bij gebrek aan een graf op dit moment) tja eh, omdraaien in mijn bed.
  Ik zeg niet dat mijn muzieksmaak nu de beste is, maar vroeger was het nog minder 😉

 4. Kwebbel Kwebbel 1 juni 2010

  Het ergste vond ik dat die dj’s zo lang zaten te kwekken. Soms ook door het intro heen. Moest je weer terugspoelen en wachten op het volgende gave nummer.

  Heb nog stapels cassettebandjes liggen in een doos. Leuk voor het museum 😉

Geef een reactie